- Timp de preparare: 40 min
- Timpul de gatire: 40-50 min
- Gata in: 1 ore, 20 min
Ingrediente
Pentru aluat
- 500 g făină
- 250 g margarină
- 2 ouă
- 1 lingurita sare
- 150 ml smântână sau apă minerală
- 1 lingurita cimbru măcinat
Pentru umplutură
- 400 g carne tocată
- 1 ardei galben
- 1 ardei capia
- 1 ceapă roșie
- cimbru uscat și busuioc uscat
- 50 g chimen
- 1 ou
- 1 gălbenuș pentru uns
- 30 ml ulei de floarea-soarelui
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea, cimbrul măcinat, ouăle
bătute, untul moale şi smântâna sau apa minerală şi se frământă 30 de
minute. După ce s-a obţinut un aluat potrivit, adică uşor de întins, se
lasă la rece, înfăşurat într-un şervet.
2. Separat, se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se toacă mărunt. Se
pun apoi în tigaia cu uleiul călduţ şi se călesc câteva minute până se
înmoaie.
3. Se adaugă carnea tocată, se condimentează cu sare, cimbru, busuioc şi
piper, se amestecă bine şi se adaugă apă călduţă să fiarbă înăbuşit.
După ce a scăzut şi s-a fiert bine carnea, se adaugă oul să se lege.
4. Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două şi se întinde. Prima
foaie se aşază în tavă, se toarnă umplutura şi se acoperă cu cealaltă
foaie. Se strânge bine aluatul pe margini iar dacă a mai rămas cocă, se
formează o coroniţă împletită. Se unge cu oul bătut şi se coace. Se
serveşte ornată cu frunzuliţe de cimbru şi busuioc proaspăt.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.