Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

File de pastrav la cuptor cu legume

Cei mai multi dintre noi obisnuiesc in timpul iernii sa consume mai multe mancaruri grase, mai putine legume sau fructe, dar si sa faca mai putina miscare. Toate acestea contribuie la dobandirea unor kilograme in plus pe care nimeni nu si le doreste. Acesta este motivul pentru care astazi am decis sa gatesc file de pastrav la cuptor cu legume, o mancare sanatoasa, extrem de gustoasa si, cel mai important, satioasa.
Gatind acest tip de preparat culinar veti observa ca veti putea manca “pe saturate” fara sa acumulati kilograme nedorite, deoarece totul este gatit in cuptor si sarac in grasimi. Pastravul este un peste gras de apa dulce, acesta are o carne frageda si gustoasa, motiv pentru care poate fi folosit cu succes in diferite preparate culinare.
Fileul de pastrav la cuptor cu legume poate fi consumat atat ca si fel principal, cald, cat si ca si aperitiv, rece, in functie de preferintele fiecaruia.

 Ingrediente
  • Pastrav – 2 bucati
  • Morcovi – 2 bucati
  • Cartofi – bucati medii
  • Broccoli – 2 buchetele
  • Conopida – 2 buchetele
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Pasul 1 – inainte de a incepe sa gatim pestele, trebuie sa ne asiguram ca acesta este foarte curat, motiv pentru care trebuie sa il tinem sub un jet de apa rece (aveti grija sa nu il scapati deoarece este un peste “alunecos”).


Pasul 2 – daca pestele pe care l-ati achizitionat este deja eviscerat (adica organele – maruntaiele – din cavitatea abdominala sunt scoase), atunci puteti incepe filetarea propriu-zisa. In caz contrar, trebuie sa curatati chiar dumneavoastra pestele de tot ceea ce are in interior, asigurati-va ca este bine curatat inainte de filetare.

Pasul 3 – in continuare trebuie sa inlaturam capul si trunchiul pestelui, iar cu ajutorul unei pensete trebuie sa inlaturam si oasele ramase (in mod special cele de pe burta). Trebuie insa sa fim foarte atenti atunci cand realizam aceasta procedura, deoarece carnea pastravului este frageda si riscam sa o deterioram (se destrama foarte repede).

Pasul 4 – fiecare parte de file trebuie taiata in 2 bucati, in acest fel in momentul in care vom pune pestele in tigaie (realizand socul termic) acesta nu se va strange.

Pasul 5 – intr-o tigaie punem putin ulei de masline, o punem pe foc si lasam uleiul sa se incinga. Cand uleiul s-a incins punem fileurile de peste si le lasam cate un minut pe fiecare parte, in acest fel le vom da “fata” (adica vor prinde crusta). Pentru a condimenta fileurile de peste puteti folosi sare si piper, in ceea ce priveste sarea va recomand sarea de mare deoarece aceasta va arata mai “maret”.
De fiecare data cand gatiti acest tip de peste, pastravul, trebuie sa puneti carnea cu pielea in sus, nu in jos.

Pasul 6 – continuati prin a spala, curata si taia legumele, eu am optat pentru a forma niste bile din cartofi si morcovi. Am considerat ca in acest fel modalitatea de prezentare a acestui preparat culinar va avea de castigat, in ceea ce priveste designul culinar.


Inainte de a baga legumele in cuptor acestea trebuie blansate (adica oparite usor si rapid), in acest fel vom scadea timpul de gatire si gustul va fi mai bun.
Pastravul nu trebuie tinut mai mult de 20 de minute in cuptor deoarece are timpul de gatire scazut, insa legumele trebuie lasate sa prinda crusta (asadar, daca este nevoie, acestea trebuie lasate putin mai mult).
Dupa ce scoateti preparatul culinar din cuptor il puteti aseza pe un platou mai mare sau in farfurii individuale, in functie de preferinte. De asemenea puteti servi acest preparat culinar alaturi de lamaie sau de un sos facut din maioneza, lamaie si usturoi.
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO