Nutriţioniştii apreciază că vinetele sunt un adevărat izvor de vitamine şi minerale pentru organismul nostru. În afara conţinutului foarte ridicat de apă (93%), vinetele conţin
potasiu – mineral care ajută la stimularea inimii, magneziu – cunoscut
pentru rolul său de combatere a stresului, calciu - pentru întărirea
sistemului osos, vitamina A şi C pentru sistemul imunitar.
Specialiştii sunt de părere că delicioasele legume reprezintă alimentele potrivie pentru zilele reci, datorită conţinutului foarte mare de apă. În această perioadă, nutriţioniştii ne sfătuiesc să recurgem la consumul vinetelor, al ardeilor pentru potolirea foamei. Legumele sunt bogate în fibre, dar foarte sărace în grăsimi.
Ardei umpluţi cu vinete
Ingrediente:
1 vânătă
10 ardei coloraţi
2 căpăţâni de usturoi
2 roşii
100 g ulei de floarea-soarelui
1 mână de pătrunjel
1 linguriţă de sare
piper
Mod de preparare:
Spălăm bine vânăta, o tăiem rondele şi
presără deasupra lor sare, să dispară amăreala specifică, iar după
câteva minute ştergem fiecare felie cu un şervet absorbant.
Într-o tigaie, prăjim feliile de vânătă în ulei de floarea soarelui încins, pe ambele părţi, apoi le tăiem fâşii foarte subţiri.
Separat, prăjim roşiile tăiate cubuleţe, apoi ardeii.
Amestecăm fâşiile de vânătă cu usturoi tocat mărunt, cu roşiile, sarea şi piperul, apoi umplem ardeii cu acest amestec.
Introducem ardeii la cuptor 30 minute, la foc potrivit.
Îi scoatem şi adăugăm verdeaţa tocată mărunt.
Într-o tigaie, prăjim feliile de vânătă în ulei de floarea soarelui încins, pe ambele părţi, apoi le tăiem fâşii foarte subţiri.
Separat, prăjim roşiile tăiate cubuleţe, apoi ardeii.
Amestecăm fâşiile de vânătă cu usturoi tocat mărunt, cu roşiile, sarea şi piperul, apoi umplem ardeii cu acest amestec.
Introducem ardeii la cuptor 30 minute, la foc potrivit.
Îi scoatem şi adăugăm verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.