Merele au proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare, dar sunt şi o sursă bogată
de vitamine, de minerale, de acizi graşi şi de enzime; merele ajută şi
la reglarea nivelului zahărului din sânge şi la scăderea apetitului
alimentar. În plus, stimulează metabolismul şi
digestia, ajutând şi la detoxifierea organismului; datorită
proprietăţilor antiseptice şi tonice, îmbunătăţeşte digestia, combate
balonarea şi intoxicaţiile alimentare.Merele sunt, în general,
principala sursă de fibre naturale!
Merele conţin o cantitate însemnată de fier şi majoritatea ingredientelor de care organismul are nevoie zilnic, având în acelaşi timp un conţinut scăzut de calorii. Merele sunt bogate în pectină,
subsţantă care purifică organismul de toxine. Această substanţă a fost
recunoscută a avea în mod substanţial efecte pozitive asupra plămânilor,
ajutând persoanele cu probleme respiratorii, chiar şi fumătorii. De
asemenea, poate fi de ajutor în tratarea dizenteriei, bolilor
respiratorii acute şi laringitei. Conţine şi elemente care ajută la
întărirea oaselor, ceea ce îl face extrem de util pentru femei şi copii.
Cu toate aceste beneficii, propun o reţetă dulce pentru oameni la fel de dulci:
Mere glazurate
Ingrediente
- 5 mere de aceeaşi mărime
- 1 cană cu zahăr
- 1/2 cană cu apă
- 3 linguri oţet
- colorant alimentar roşu
- 5 beţe
- 1 cană cu zahăr
- 1/2 cană cu apă
- 3 linguri oţet
- colorant alimentar roşu
- 5 beţe
Mod de preparare:
1. Merele spălate se taie în două, se curăță căsuța cu sâmburi și în locul ei adaug un pic de zahăr.
2. Se pun zahărul cu apă pe foc mic până
se formează un sirop gros. Apoi se adaugă oţetul şi se lasă pe foc, fără
a mai amesteca, până fierbe cu bule mai mari şi mai lente.
3. Între timp, în mere se înfig beţele, iar când siropul este gata, se adaugă colorantul şi se trec merele rapid prin acesta. Apoi se baga la cuptor timp de 15 minute (opţional se pot adăuga cuişoare, scorţişoară, câteva picaturi de zeamă de lămâie).
3. Între timp, în mere se înfig beţele, iar când siropul este gata, se adaugă colorantul şi se trec merele rapid prin acesta. Apoi se baga la cuptor timp de 15 minute (opţional se pot adăuga cuişoare, scorţişoară, câteva picaturi de zeamă de lămâie).
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.