Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Mamaliga coapta cu ciuperci

Iti recomanda sa incerci o reteta simpla, dar delicioasa, pe care o poti face ori de cate ori ti se face dor de aromele copilariei.
 
Ingrediente
 
50g branza Roquefort, oregano , 150g smantana lichida , piper, 3-4 catei de usturoi, 500g ciuperci , sare, apa, lapte, malai
 
 
 
Metoda de preparare
 
Se face o mamaliga mai moale din lapte, apa si sare, in cantitati egale, se adauga malaiul, iar la sfarsit o bucata buna de unt. Se pune intr-o tava cam 2-3 cm grosime, se niveleaza cu o spatula si se lasa la racit 30 min.
Taiem mamaliga in patrate de 8-10 cm, o pudram cu putina faina si o punem pe grilul incins care a fost uns in prealabil. O coacem 2 minute pe fiecare parte.
Separat, pregatim ciupercile de padure (putem folosi si ciuperci normale), avem nevoie de 500 gr de ciuperci, 3-4 catei de usturoi, putin oregano, sare, piper.
Tragem totul la tigaie pana se inmoaie bine ciupercile, iar la sfarsit adaugam smantana lichida si branza Roquefort. Dam in cateva clocote si este gata. Asezam pe farfurie mamaliguta coapta, deasupra ciupercile pe care le asezonam cu patrunjel verde tocat.

Timp de preparare :< 1h
Dificultate :usor
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO