Indiferent de momentul zilei, o ciorbă de potrocoace fierbinte ne încălzeşte toate simţurile "înfrigurate".
Este extrem de sănătoasă, se folosesc doar ingrediente naturale, care fac ca această ciorbă să fie atât de îndrăgită de foarta multă lume!
Aşa că...poftim la masă:
Ciorbă de potroace
Ingrediente:
750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote)
750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote)
750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi)
3 l apă
1 l suc de roșii
4 l zeamă de varză
200 g orez
3 morcovi
2 linguri ulei
2 rădăcini de pătrunjel
1 fir de praz
1 rădăcină mică de ţelină
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuştean
Mod de preparare:
1. Punem la fiert măruntaiele și
tacâmurile de pasăre, spălate în prealabil și tăiate în bucăţi
potrivite, într-o oală cu multă apă și puţină sare. Le fierbem la foc
mic, luând din când în când spuma care se formează la suprafață.
2. Între timp, curăţăm zarzavaturile
(prazul, morcovii, rădăcinile de pătrunjel și rădăcina de țelină), le
tăiem cubuleţe, iar prazul rondele.
3. Încingem uleiul într-o cratiţă, în
care călim zarzavaturile şi prazul, pe care le adăugăm mai apoi în oala
cu carne. După 15 minute de fierbere, turnăm și orezul fiert şi spălat.
4. Separat, fierbem zeama de varză, o
adăugăm în oala mare, la 5 minute după orez, urmată imediat de sucul de
roșii şi mai lăsăm să mai dea în câteva clocote, apoi stingem focul și
adăugăm pătrunjel şi leuștean proaspăt tocate.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.