Ce este mai frumos şi mai decorativ pe masa de Crăciun ca aceste brioşe minunate, care ne face cu ochiul ori de câte ori ne uităm la ele şi mai mult?!
Cu siguranţă, toată familia va fi cucerită de aceste miniaturi dedicate sărbătorilor de iarnă, iar aromele vor fi divine pentru cei care se vor înfrupta din ele!
Brioşe de Crăciun
Ingrediente:
225g zahăr fin
175g unt
50g de cacao
2 ouă mari
1 linguriţă extract de vanilie
175g făină
½ linguriţă sare
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
Pentru glazură:
Pentru glazură:
400g zahăr pudră
200g cremă de brânză
4 linguri unt
1 linguriţă extract de vanilie
Mod de preparare:
1. Încingem cuptorul la 180° C.
2. Tapetăm două tăvi pentru brioşe cu
câte forme de hârtie dorim. Amestecăm 175ml de apă clocotită cu praful
de cacao într-un bol de mărime medie, până obţinem o pastă fină.
3. Lăsăm amestecul să se răcească până ajunge la temperature camerei, apoi îl batem împreună cu ouăle şi vanilia.
4. Amestecăm făina, sarea, bicarbonatul
şi zahărul cu un mixer, apoi adăugăm o treime din amestecul de cacao şi
untul moale. Între timp, turnăm siropul de cacao rămas, în trei tranşe,
şi mixăm de fiecare dată 30 de secunde.
5. Umplem formele pe trei sferturi şi le
lăsăm să se coacă 20 de minute, apoi le scoatem din cuptor şi le lăsăm
la răcit în tavă.
6. Pentru glazură: batem untul şi crema
de brânză două-trei minute, până obţinem un amestec cremos, apoi adăugăm
vanilia. În timp ce amestecăm, adăugăm zahărul în patru tranşe; după
fiecare adăugare, mixăm până ce zahărul se încorporează complet.
7. Decorăm prăjiturelele cu orice ne place.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.