Porţii 4 persoane:
- 3 banane
- 75 g zahăr pudră
- 15 g unt fără sare
- ½ ardei roşu iute, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt
- 50 ml rom negru
- 60 ml lapte de nucă de cocos
- Îngheţată de vanilie
Într-o tigaie de Teflon se caramelizează zahăru,.apoi se adaugă ardeiul.
Decojiţi şi tăiaţi pe diagonală bananele care se pun peste zahărul caramelizat şi adăugaţi untul. Lăsaţi
bananele să se caramelizeze timp de 2-3 minute inainte de a le flamba
cu rom. După ce focul s-a stins, adăugaţi laptele de nucă de cocos şi
amestecaţi bine. Lăsaţi pe foc timp de 1-2 minute.
Pentru servire, puneţi feliile de banană în boluri şi adăugaţi peste o lingură cu îngheţată de vanilie.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.