Porţii 4 persoane:
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 1 ceapă tocată fin
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1 vânătă tăiată cubulețe
- 1 ardei roșu tăiat fâșii
- 1 ardei verde tăiat fâșii
- 3 dovlecei decojiți și tăiași cubuleșe
- 1 kg de roșii decojite și fără sâmburi sau piure de tomate
- Cimbru și rozmarin proaspăt
Pentru aluatul crocant:
Uleiul de măsline se încălzește
într-o tigaie și se călesc ceapa și usturoiul.
Se adaugă vinetele,ardeiul roșu și cel verde.Când acestea s-au înmuiat, se adaugă dovleceii, roșiile, plantele aromatice, sarea și piperul și se lasă la fiert timp de 10-15 minute.
Între timp se încălzește cuptorul la 180 de grade sau la treapta 4.Cu ajutorul unui mixer sau doar cu degetele, amestecați untul ,făina și parmezanul până capătă consistența unui pesmet.
Apoi adăugați nucile de pin și un pic de piper.Când legumele sunt gata se așază într-un vas gratinat și se acoperă cu aluatul pregătit. Tava se ține la cuptor timp de 30 de minute sau până ce partea de deasupra devine crocantă.
Mâncarea se servește caldă sau fierbinte ca și garnitură la carne de miel, pui sau pește sau ca atare alături de o salata crocantă.
Se adaugă vinetele,ardeiul roșu și cel verde.Când acestea s-au înmuiat, se adaugă dovleceii, roșiile, plantele aromatice, sarea și piperul și se lasă la fiert timp de 10-15 minute.
Între timp se încălzește cuptorul la 180 de grade sau la treapta 4.Cu ajutorul unui mixer sau doar cu degetele, amestecați untul ,făina și parmezanul până capătă consistența unui pesmet.
Apoi adăugați nucile de pin și un pic de piper.Când legumele sunt gata se așază într-un vas gratinat și se acoperă cu aluatul pregătit. Tava se ține la cuptor timp de 30 de minute sau până ce partea de deasupra devine crocantă.
Mâncarea se servește caldă sau fierbinte ca și garnitură la carne de miel, pui sau pește sau ca atare alături de o salata crocantă.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.