Ingrediente:
3-4 bucati mari de varza murata;5-6 cartofi mari;
1-2kg costite de porc (sau carne pe os);
2 morcovi mari;
3 linguri de pasta de rosii sau sos de rosii;
frunze de dafin;
piper negru boabe;
1-2 cepe.
Descriere:
Vestitul bors scazut . Sant mai multe metode de preparare, v-o prezint pe cea facuta la noi , adica pe la nordul Moldovei.Va asteptam si cu alte variante ale retetei...
Cartofii si ceapa se curata si se spala bine.
Multi pregatesc borsul scazut fara cartofi, adica la dorinta fiecarui, mi-e mult mai mult imi place cu...
Facem rost si de varza murata. In cazul care varza e prea sarata,
se pune in apa calduta pentru 1 ora. Daca nu e prea sarata, atunci o
puneti fara spalare si nu sarati deloc .
Se pregatesc si morcovii , care se taie in rondele.
Varza se taie dupa dorinta, in partile noastre se pun bucati cit mai mari.
Se ia o cratita mai mare in care se aseaza jumatate din varza.
Se aseaza apoi carnea , care a fost spalata bine.
Urmeaza apoi varza ramasa, cartofii, morcovul, frunzele de dafin si
boabele de piper negru si pasta de rosii, eu am folosit-o pe cea
preparata de mine pentru iarna.
Peste se adauga apa fiarta pana se intrevede printre legume.
Se pune cratita la foc mic si se pune capacul timp de o ora jumatate sau doua.
In final obtinem asa o gustosenie...
Pofta mare !!!
Borș scăzut (perfect pentru a doua zi de Crăciun)
RăspundețiȘtergere