Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » , » Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Ciocolata este cel mai important ingredient al acestei prăjituri, fie că se obţine din cacao pudră, ce oferă aroma necesară, fără să lase aluatul să se turtească, fie că este chiar ciocolată topită.
Alegerea standard este făina, dar la fel de bine poate fi înlocuită cu migdale măcinate sau cu amidon amestecat în cacao pudră, pentru variantele de prăjituri fără gluten. Putem adăuga în aluat alune de pământ, marţipan sau nuci. 
Agenţii de creştere sunt esenţiali. Florence White foloseşte albuşuri bătute, care, în combinaţie cu alunele, oferă prăjiturii o creştere inegală şi un aluat uşor dur. Alţi bucătari folosesc praful de copt, bicarbonatul de sodiu sau chiar o combinaţie a celor două. Zaharul-pudră este cel mai folosit în prăjituri, deşi unii optează pentru cel granulat sau chiar pentru zahărul brun nerafinat. Ultimul aduce un gust prea amar şi siropos în combinaţie cu ciocolata, însă aroma de caramel merge de minune.
                                                   

  Prăjitură cu ciocolată
Ingrediente:
50 g ciocolată neagră, topită şi răcită
250 g unt aflat la temperatura camerei
250 g zahăr brun nerafinat
o jumătate de linguriţă de sare
100 g cacao pudră
250 g faină
2 linguriţe de praf de copt
3 ouă
250 ml lapte
50 g fulgi de ciocolată

Pentru cremă:
140 g unt
50 g cacao pudră
200 g zahăr topit
un vârf de sare
2 linguri de lapte


Mod de preparare:

Ungem şi tapetăm cu hârtie de copt o formă de prăjitură cu dimensiunile de 2x20cm. Încălzim în prealabil cuptorul la 180 de grade C, timp în care frecăm zahărul cu untul şi cu jumătatea de linguriţă de sare până se face spumă.ciocolata
Adăugăm ouăle peste spuma obţinută din unt şi zahăr şi batem compoziţia până se omogenizează, apoi împărţim totul în două părţi egale, adăugăm într-una amestecul de faină cu cacao pudră şi praf de copt şi lăsăm ciocolata topită la final.
Amestecăm totul cu cealaltă jumătate şi turnăm suficient lapte până obţinem o consistenţă moale, după care împrăştiem fulgii de ciocolată.
Împărţim din nou în mod egal compoziţia obţinută şi o coacem pe fiecare timp de 25-30 de minute, până se întăreşte la mijloc.
Frecăm untul până devine pufos, apoi adăugăm cacao pudră, zahărul topit, sarea şi laptele, pentru a înmuia amestecul.
Punem unul dintre cele două blaturi pe un platou şi întindem o treime din glazură peste ea. Apoi punem cel de-al doilea blat peste şi turnăm restul, continuând să punem toate blaturile şi să le umplem cu glazură de ciocolată.
La final, ornăm prăjitura cu fulgi de ciocolată.
 
Poftă bună!
SHARE

About speedolino

1 comments :

  1. Detailed and descriptive articles written in this blog is really very helpful for me as well as for other who seeking such kind of knowledge. It is definitely going to become useful in coming future.Vafe tort

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO