Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Cornuri de post


Cornulete delicioase ce pot îndulci si o zi de post...

Ingrediente:

  1. 0,5 litri de apa fiarta calduta;
  2. 40 gr drojdii proaspete;
  3. 0,5 pahar ulei;
  4. 1,5 pahar zahăr;
  5. 1 kg făină;
  6. visine,dulceata pentru umplut.

 Timp Preparare: 1 oră 30 minute (fără timpul de dospit)

Descriere :

 Drojdiile şi zahărul se dizolvă în apa călduţă.
Atenţie,apa fierbinte distruge drojdiile şi nu vor mai creşte!




 Se adaugă jumătate din cantitatea de făină şi uleiul.

 Se adaugă apoi şi restul de făină şi se frămantă  un aluat elastic ce nu se mai lipeşte de maini.Se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească la cald.

 Aproximativ peste 40 minute aluatul îşi va dubla volumul.

 Se împarte în 6-7părţi. Din fiecare bucată se face un cerc care se taie în 8 bucăţi. Se pune dulceaţa(de pere în cazul meu) sau vişinele.
 Se rulează cornurile şi se pun în tava acoperită cu hartie de copt.

 Se coc vreo 20-25 minute pană se rumenesc frumos în cuptorul preîncălzit la  200 grade.

 Se răcoresc şi se servesc cu o cană de ceai sau cafea. Se pot presăra cu zahăr pudră.



 Poftă mare!

sursa:http://www.povarenok.md/

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO