O supa delicioasa de sezon , perfecta pentru oricine, chiar si pentru copii.
Ingrediente
- 4-5 cartofi;
- 400-500gr mazare verde sau congelata;
- 2 cepe;
- 2 catei de usturoi;
- piper negru macinat;
- o frunza de dafin;
- sare si alte condimente dupa gust;
- suplimentar: smantina si cateva frunze de menta.
Timp Preparare : 35 minute;
Descriere :
Cartofii se curata si se spala bine , apoi se taie cubulete.
Mazarea se spala si ea bine.
Intr-o cratita cu putin ulei se caleste ceapa maruntita.
Se adauga apoi cartofii si se lasa pentru cateva minute impreuna cu ceapa , amestecand din cand in cand .
Se toarna apoi apa fierbinte si se lasa la foc mic pana aproape sunt gata cartofii.
Urmeaza mazarea care se mai tine inca aproximativ 7-10 minute pana se pregateste.
La final se adauga sarea, piperul, frunza de dafin si usturoiul.Se mai tine la foc 2-3 minute si se stinge flacara.
Se scurge putin din lichid, nu se arunca- il pastram pentru a normaliza consistenta supei, si cu blenderul se marunteste supa pana la starea de crema.
Se adauga si 2 linguri de smantina sau frisca si se amesteca bine.
Se serveste supa cu paine prajita sau bruschette.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.