Tinand cont de faptul ca racitura sau piftia este una dintre mancarurile
traditionale care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa fiecarui roman de sarbatori !!!
Ingrediente:
- 500 gr de peste (somon,peste alb si ton);
- 2 morcovi mijlocii;
- 2-3 cepe mici ;
- 100 gr de brocoli;
- citeva rosii mici;
- usturoi;
- cateva fire de patrunjel;
- sare si piper, dupa gust;
- forme de silicon;
- gelatina – 2 plicuri.
Timp Preparare : 1 ora
Descriere :
Pasul 1: Pestele de spala bine.
Pasu 2: Se pune pestele si cateii de usturoi intr-o cratita cu apa cat
sa cuprinda pestele, se poate un pic mai mult, si se mai pune boabe de
piper si frunza de dafin.In timp ce acestea fierb, trebuie sa luam spuma
care se formeaza la suprafata, pentru ca zeama (supa) sa ramana cat mai
limpede.
Pasu 3: Se curata legumele, se spala si se ferb in alta cratita .
Pasul 4: Dupa ce pestele a fiert ,se pune sa se strecoare intr-un strecurator.
Pasul 5: Legumele se taie in diferite forme dupa dorinta.
Pasul 6: Strecuram zeama folosind o bucata de tifon sau o strecuratoare foarte fina.
Pasul 7: Dupa ce am strecurat zeama, trebuie sa o punem inca o data sa
fiarba si apoi adaugam cele 2 plicuri de gelatina. Atentie: zeama in
care am adaugat gelatina nu trebuie sa dea in clocot, deoarece gelatina
nu isi va mai face “treaba” (de a inchega lichidul).
Pasul 8 : Taiem bucatile de peste mai mici sau mai mari, in functie de
preferintele fiecaruia.Si in forma de silicon aranjam piftia de peste,
la fund se pune patrunjelu legumele taiate, rosiile mici ne fierte si
pestele.Dupa ce am asezat toate ingredientele turnam usor zeama pana
cand acoperim legumele.
Pasul 9: In continuare trebuie sa punem piftia de peste undeva la rece:
fie in frigider (dupa ce se raceste), fie pe balcon (daca acesta nu
este inchis deoarece in aceasta perioada de timp este frig afara). Se
recomanda ca, inainte de servire, piftia de peste sa fie tinuta timp de
(minim) 12 ore la rece, pentru a se inchega compozitia.
Pofta Buna!!!
sursa:http://www.povarenok.md/
-
Cei mai multi dintre noi obisnuiesc in timpul iernii sa consume mai multe mancaruri grase, mai putine legume sau fructe, dar si sa faca m...
-
Ciocolata este cel mai important ingredient al acestei prăjituri , fie că se obţine din cacao pudră, ce oferă aroma necesară, fără să la...
-
O minunatie de placintele,potrivite pentru o gustare cu prietenii sau la o masa de familie.. Ingrediente : 800 gr foitaj de post;...
-
Se spune din strămoşi că este bine să începem anul nou cu ceva dulce pentru ca întregul an să fie plin cu fericire şi voie bună, un an...
-
Indiferent de momentul zilei, o ciorbă de potrocoace fierbinte ne încălzeşte toate simţurile "înfrigurate". Este ...
-
Cornulete delicioase ce pot îndulci si o zi de post... Ingrediente: 0,5 litri de apa fiarta calduta; 40 gr drojdii proaspete; 0,...
-
Pentru o zi de post , un dulce care să ne înfrumuseţeze viaţa este ideal, mai ales când e vorba de salam de biscuiţi , at â t de î...
-
Ce este mai frumos şi mai decorativ pe masa de Crăciun ca aceste brioşe minunate , care ne face cu ochiul ori de câte ori ne uităm l...
-
Dat fiind faptul că brioşele în casa noastră rămîn a fi cele mai apreciate pentru ceaiul de dimineaţă,dar şi pentru o gustare în timpul ...
-
Ciorba de raci o mancare traditional Olteneasca. Nici pe departe nu sunt racii adevarati, sunt niste ardei rosii care se cultiva speci...
-
Timp Preparare : 45 minute Ingrediente: 2 banane; 150-200 gr nuci; 150-200gr migdale; 50 gr fulgi de cocos. Descrier...
-
Coltunasii difera între ei numai prin umplutura, cu cat mai gustoasa e ea, cu atat mai buni sunt coltunasii. Varza cu ciuperci în smantan...
-
Cei mai multi dintre noi obisnuiesc in timpul iernii sa consume mai multe mancaruri grase, mai putine legume sau fructe, dar si sa faca m...
-
T imp Preparare: 1 ora 30 minute I ngrediente : 500gr carne la dorinta (aici e porc); 2 cepe medii; 1 morcov; 1 rosie; 4 ...
-
Ciorba de raci o mancare traditional Olteneasca. Nici pe departe nu sunt racii adevarati, sunt niste ardei rosii care se cultiva speci...
-
Pentru micul dejun , ce este mai bun decât o reţetă simplă , gustoasă, care să se prepare imediat, astfel încât să o putem savura dimi...
-
Această reţetă este foarte îndrăgită în Regatul Unit al Marii Britanii, fiind o "delicatesă regală" , îndrăgită de Prinţul C...
-
'' Cartofii dulci au mai multe proprietăţi nutriţionale decât cartofii obişnuiţi, aşa că foloseşte-i mai des în pregătirea garni...
-
⏰ 30 min Ingrediente 300 g Biscuiti 480 g Ciocolata cu lapte 500 g Bran...
-
Ingrediente 6 bucati Oua 200 g Zahar 1 praf Sare ...
CooK Paprika Retete
-
Ciorba de raci o mancare traditional Olteneasca. Nici pe departe nu sunt racii adevarati, sunt niste ardei rosii care se cultiva speci...
-
'' Cartofii dulci au mai multe proprietăţi nutriţionale decât cartofii obişnuiţi, aşa că foloseşte-i mai des în pregătirea garni...
-
⏰ 30 min Ingrediente 300 g Biscuiti 480 g Ciocolata cu lapte 500 g Bran...
-
Timp de preparare: 40 min Timpul de gatire: 40-50 min Gata in: 1 ore, 20 min Ingrediente ...
-
După cum îi spune şi numele, ciorba rădăuţeană este specifică nordului Moldovei, dar faima ei a ajuns până la "urechile" C...
-
Ingrediente (9 Porţii): 250 g unt 150 g zahăr 300 g făină ...
-
Coltunasii difera între ei numai prin umplutura, cu cat mai gustoasa e ea, cu atat mai buni sunt coltunasii. Varza cu ciuperci în smantan...
-
Timp de preparare: 90 min Timpul de gatire: 30 min Gata in: 2 ore, 0 min Ingrediente ...
-
O supa delicioasa de sezon , perfecta pentru oricine, chiar si pentru copii. Ingrediente 4-5 cartofi; 400-500gr mazare verde sau co...
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.