Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Piftie din peste

Tinand cont de faptul ca racitura sau piftia este una dintre mancarurile traditionale care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa fiecarui roman de sarbatori !!!


Ingrediente:

  1. 500 gr de peste (somon,peste alb si ton);
  2. 2 morcovi mijlocii;
  3. 2-3 cepe mici ;
  4. 100 gr de brocoli;
  5. citeva rosii mici;
  6. usturoi;
  7. cateva fire de patrunjel;
  8. sare si piper, dupa gust;
  9. forme de silicon;
  10. gelatina – 2 plicuri.
 Timp Preparare : 1 ora


Descriere :

 Pasul 1: Pestele de spala bine.

 

 Pasu 2: Se pune pestele si cateii de usturoi intr-o cratita cu apa  cat sa cuprinda pestele, se poate un pic mai mult, si se mai pune boabe de piper si frunza de dafin.In timp ce acestea fierb, trebuie sa luam spuma care se formeaza la suprafata, pentru ca zeama (supa) sa ramana cat mai limpede.


 Pasu 3:  Se curata legumele,  se spala si se ferb in alta cratita .

 Pasul 4: Dupa ce  pestele a fiert ,se pune sa se strecoare intr-un strecurator.


 Pasul 5: Legumele se taie in diferite forme dupa dorinta.

 Pasul 6: Strecuram zeama folosind o bucata de tifon sau o strecuratoare foarte fina.


Pasul 7: Dupa ce am strecurat zeama, trebuie sa o punem inca o data sa fiarba si apoi adaugam cele 2 plicuri de gelatina. Atentie: zeama in care am adaugat gelatina nu trebuie sa dea in clocot, deoarece gelatina nu isi va mai face “treaba” (de a inchega lichidul).


 Pasul 8 :  Taiem bucatile de peste  mai mici sau mai mari, in functie de preferintele fiecaruia.Si in forma de silicon aranjam piftia de peste, la fund se pune patrunjelu legumele taiate, rosiile mici ne fierte si pestele.Dupa ce am asezat toate ingredientele turnam usor zeama pana cand acoperim legumele.

  
Pasul 9: In continuare trebuie sa punem piftia de peste  undeva la rece: fie in frigider (dupa ce se raceste), fie pe balcon (daca acesta nu este inchis deoarece in aceasta perioada de timp este frig afara). Se recomanda ca, inainte de servire, piftia de peste sa fie tinuta timp de (minim) 12 ore la rece, pentru a se inchega compozitia.

 Pofta Buna!!!

 

 sursa:http://www.povarenok.md/

 

 

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO