Ingrediente (10
Porţii):
400 ml |
|
suc de roșii
|
400 g |
|
fasole boabe
|
400 g |
|
afumătură cu os cu tot (ciolan, jambon afumat, scăricică etc.)
|
2 |
|
cepe roșii
|
2 |
|
morcovi
|
1 |
|
păstârnac
|
2 |
|
rădăcini de pătrunjel
|
1 |
|
țelină
|
4 |
|
căței de usturoi
|
1 |
|
ardei
|
2-3 |
|
foi de dafin
|
|
|
verdețuri: 5 fire de rozmarin proaspăt și 5 rămurele de cimbru
|
|
|
sare
|
|
|
piper
|
|
|
oțet de mere |
Preparare:
Se alege fasolea, se spală în câteva ape reci și se pune la înmuiat cu o seară înaintea preparării.
A doua zi, fasolea se scurge bine de apa în care s-a
înmuiat și se clătește sub jet de apă rece. Se pune fasolea într-o oală,
se acoperă cu apă rece și se pune pe foc. Se dă în clocot și imediat se
scurge de apă în care s-a opărit, clătindu-se bine cu apă rece.
Fasolea opărită se pune într-o oală împreună cu afumătura și foile de
dafin, se acoperă cu apă rece din belsug și se pun pe foc.Se adună spuma care se formează la suprafață.Se spală, se curăță și se toacă toate legumele.
După ce carnea afumată și fasolea au fiert împreună timp
de 1 oră, se adaugă legumele tăiate în cuburi, împreună cu rozmarinul și
cimbrul legate într-un buchețel, pentru a le îndepărta mai ușor la
sfârșit. Pe măsură ce apa se evaporă, se completează cu apă caldă.
Se adaugă bulionul și usturoiul zdrobit și se mai fierbe totul împreună 4-5 minute.Când carnea afumată este fiartă, se dezosează, se taie cubulețe sau fâșii.
La final se drege gustul ciorbei de sare și se adaugă mult
piper macinat și oțet după gust. Se presară rozmarin verde tocat și se
acoperă cu un capac pentru cateva minute.
Se servește fierbinte cu murături.
-
Cei mai multi dintre noi obisnuiesc in timpul iernii sa consume mai multe mancaruri grase, mai putine legume sau fructe, dar si sa faca m...
-
Ciocolata este cel mai important ingredient al acestei prăjituri , fie că se obţine din cacao pudră, ce oferă aroma necesară, fără să la...
-
O minunatie de placintele,potrivite pentru o gustare cu prietenii sau la o masa de familie.. Ingrediente : 800 gr foitaj de post;...
-
Se spune din strămoşi că este bine să începem anul nou cu ceva dulce pentru ca întregul an să fie plin cu fericire şi voie bună, un an...
-
Indiferent de momentul zilei, o ciorbă de potrocoace fierbinte ne încălzeşte toate simţurile "înfrigurate". Este ...
-
Cornulete delicioase ce pot îndulci si o zi de post... Ingrediente: 0,5 litri de apa fiarta calduta; 40 gr drojdii proaspete; 0,...
-
Pentru o zi de post , un dulce care să ne înfrumuseţeze viaţa este ideal, mai ales când e vorba de salam de biscuiţi , at â t de î...
-
Ce este mai frumos şi mai decorativ pe masa de Crăciun ca aceste brioşe minunate , care ne face cu ochiul ori de câte ori ne uităm l...
-
Dat fiind faptul că brioşele în casa noastră rămîn a fi cele mai apreciate pentru ceaiul de dimineaţă,dar şi pentru o gustare în timpul ...
-
Ciorba de raci o mancare traditional Olteneasca. Nici pe departe nu sunt racii adevarati, sunt niste ardei rosii care se cultiva speci...
-
Timp Preparare : 45 minute Ingrediente: 2 banane; 150-200 gr nuci; 150-200gr migdale; 50 gr fulgi de cocos. Descrier...
-
Coltunasii difera între ei numai prin umplutura, cu cat mai gustoasa e ea, cu atat mai buni sunt coltunasii. Varza cu ciuperci în smantan...
-
Cei mai multi dintre noi obisnuiesc in timpul iernii sa consume mai multe mancaruri grase, mai putine legume sau fructe, dar si sa faca m...
-
T imp Preparare: 1 ora 30 minute I ngrediente : 500gr carne la dorinta (aici e porc); 2 cepe medii; 1 morcov; 1 rosie; 4 ...
-
Ciorba de raci o mancare traditional Olteneasca. Nici pe departe nu sunt racii adevarati, sunt niste ardei rosii care se cultiva speci...
-
Pentru micul dejun , ce este mai bun decât o reţetă simplă , gustoasă, care să se prepare imediat, astfel încât să o putem savura dimi...
-
Această reţetă este foarte îndrăgită în Regatul Unit al Marii Britanii, fiind o "delicatesă regală" , îndrăgită de Prinţul C...
-
'' Cartofii dulci au mai multe proprietăţi nutriţionale decât cartofii obişnuiţi, aşa că foloseşte-i mai des în pregătirea garni...
-
⏰ 30 min Ingrediente 300 g Biscuiti 480 g Ciocolata cu lapte 500 g Bran...
-
Ingrediente 6 bucati Oua 200 g Zahar 1 praf Sare ...
CooK Paprika Retete
-
Ciorba de raci o mancare traditional Olteneasca. Nici pe departe nu sunt racii adevarati, sunt niste ardei rosii care se cultiva speci...
-
Timp de preparare: 90 min Timpul de gatire: 30 min Gata in: 2 ore, 0 min Ingrediente ...
-
⏰ 30 min Ingrediente 300 g Biscuiti 480 g Ciocolata cu lapte 500 g Bran...
-
Tipul retetei: Felul principal Numarul de portii: 3 Timpul de preparare: 10 Minut(e) Timpul de gatire: 45 Minut(e) Dificultate: Foar...
-
Timp de preparare: 40 min Timpul de gatire: 40-50 min Gata in: 1 ore, 20 min Ingrediente ...
-
După cum îi spune şi numele, ciorba rădăuţeană este specifică nordului Moldovei, dar faima ei a ajuns până la "urechile" C...
-
Ingrediente (9 Porţii): 250 g unt 150 g zahăr 300 g făină ...
-
Tinand cont de faptul ca racitura sau piftia este una dintre mancarurile traditionale care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa fiecarui ...
-
O supa delicioasa de sezon , perfecta pentru oricine, chiar si pentru copii. Ingrediente 4-5 cartofi; 400-500gr mazare verde sau co...
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.