Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Ciorba de fasole cu rozmarin si afumatura



Ingrediente (10 Porţii):


400 ml
suc de roșii
400 g
fasole boabe
400 g
afumătură cu os cu tot (ciolan, jambon afumat, scăricică etc.)
2
cepe roșii
2
morcovi
1
păstârnac
2
rădăcini de pătrunjel
1
țelină
4
căței de usturoi
1
ardei
2-3
foi de dafin


verdețuri: 5 fire de rozmarin proaspăt și 5 rămurele de cimbru


sare


piper


oțet de mere


Preparare:

Se alege fasolea, se spală în câteva ape reci și se pune la înmuiat cu o seară înaintea preparării.
 
A doua zi, fasolea se scurge bine de apa în care s-a înmuiat și se clătește sub jet de apă rece. Se pune fasolea într-o oală, se acoperă cu apă rece și se pune pe foc. Se dă în clocot și imediat se scurge de apă în care s-a opărit, clătindu-se bine cu apă rece. 

Fasolea opărită se pune într-o oală împreună cu afumătura și foile de dafin, se acoperă cu apă rece din belsug și se pun pe foc.
Se adună spuma care se formează la suprafață.
Se spală, se curăță și se toacă toate legumele.
 
După ce carnea afumată și fasolea au fiert împreună timp de 1 oră, se adaugă legumele tăiate în cuburi, împreună cu rozmarinul și cimbrul legate într-un buchețel, pentru a le îndepărta mai ușor la sfârșit. Pe măsură ce apa se evaporă, se completează cu apă caldă.
 
Se adaugă bulionul și usturoiul zdrobit și se mai fierbe totul împreună 4-5 minute.
Când carnea afumată este fiartă, se dezosează, se taie cubulețe sau fâșii.
 
La final se drege gustul ciorbei de sare și se adaugă mult piper macinat și oțet după gust. Se presară rozmarin verde tocat și se acoperă cu un capac pentru cateva minute.
 
Se servește fierbinte cu murături.

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO