Ingrediente (9 Porţii):
250 g | unt | |
150 g | zahăr | |
300 g | făină | |
100 g | iaurt | |
2 | ouă | |
8 | mere | |
scorțișoară |
Preparare:
Se freacă 200 g unt cu 100 g de zahăr. Se adaugă iaurtul și ouăle bătute. Se omogenizează și se presară făina. Se frământă ușor. Se păstrează la rece.
Merele se decojesc, se rad pe răzătoarea mare și se prăjesc în 50 g unt încins. Se adaugă restul de zahăr și o linguriță de scorțișoară.
Se lasă pe foc mic până scad.
Se împarte aluatul în două și se întinde în foi.
Se pune prima foaie în tava unsă cu unt, se întinde umplutura de mere și se acoperă cu a doua foaie.
Se coace 45 minute la foc moderat.
Se glazurează cu zahăr brun.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.