⏰ 1:40 h 🍰 20 portii
Ingrediente
BLAT
700 g Faina
300 g Zahar
20 g Bicarbonat de sodiu
20 g Praf de copt
Sare
(dupa gust)
400 ml Cafea
200 g Cacao
200 ml Frisca lichida
300 g Unt
6 bucati Oua
350 ml Lapte batut
4 lingurite Esenta
de vanilie
CREMA
1000 g Branza
mascarpone
100 ml Cafea
200 ml Rom
200 g Ciocolata menaj
Mod de preparare
Intr-un bol, adaugati faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu,
praful de copt, sarea si amestecati bine totul. Puneti bolul deoparte.
Puneti un vas pe foc si adaugati cafeaua. O lasati sa se incalzeasca putin si apoi adaugati si pudra de cacao.
Amestecati bine (pe foc) si adaugati si frisca lichida si omogenizati foarte bine totul.
Lasati si
aceasta compozitie deoparte.
Intr-un alt bol, adaugati untul care este la temperatura camerei si-l mixati bine.
Puneti ouale unul cate unul si mixati de fiecare data.
Adaugati laptele batut si mixati, iar la urma adaugati esenta de vanilie si romul si mixati din nou.
Incorportati in aceasta compozitie, amestecul de
cafea si ciocolata si mixati, apoi amestecul de faina si mixati bine pana
obtineti o compozitie cremoasa si omogena.
Tapetati o tava cu hartie de copt. Turnati amestecul in tava
si bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 35 minute.
Intre timp, pregatiti crema de cafea. Puneti mascarponele
intr-un bol, adaugati zaharul si incorporati-l bine si apoi adaugati si cafeaua
si amestecati bine totul.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.