Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Tort cu crema de cafea si ciocolata

⏰ 1:40 h         🍰 20 portii


Ingrediente

 BLAT

700 g     Faina                     

300 g     Zahar                    

20 g        Bicarbonat de sodiu                       

20 g        Praf de copt                        

Sare

(dupa gust)                        

400 ml  Cafea                    

200 g     Cacao                    

200 ml  Frisca lichida                       

300 g     Unt                       

6 bucati Oua                       

350 ml  Lapte batut                         

4 lingurite            Esenta de vanilie                             

 200 ml  Rom                      

 



CREMA

1000 g   Branza mascarpone                       

 260 g     Zahar                    

100 ml  Cafea                   

200 ml  Rom                      

200 g     Ciocolata menaj


Mod de preparare

Intr-un bol, adaugati faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si amestecati bine totul. Puneti bolul deoparte.

 

Puneti un vas pe foc si adaugati cafeaua. O lasati sa se incalzeasca putin si apoi adaugati si pudra de cacao.

Amestecati bine (pe foc) si adaugati si frisca lichida si omogenizati foarte bine totul. 

Lasati si aceasta compozitie deoparte.

 

Intr-un alt bol, adaugati untul care este la temperatura camerei si-l mixati bine.

 Puneti ouale unul cate unul si mixati de fiecare data.

 Adaugati laptele batut si mixati, iar la urma adaugati esenta de vanilie si romul si mixati din nou.

Incorportati in aceasta compozitie, amestecul de cafea si ciocolata si mixati, apoi amestecul de faina si mixati bine pana obtineti o compozitie cremoasa si omogena.

 

Tapetati o tava cu hartie de copt. Turnati amestecul in tava si bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 35 minute.

 

Intre timp, pregatiti crema de cafea. Puneti mascarponele intr-un bol, adaugati zaharul si incorporati-l bine si apoi adaugati si cafeaua si amestecati bine totul.

 

Dupa ce ati scos blatul si dupa ce s-a racit, il taiati in doua, il insiropati cu rom (ambele parti) si puneti crema pe partea de jos, intindeti bine totul, adaugati partea de sus a blatului si imbracati tortul cu crema de cafea.

 Topiti ciocolata si stropiti tortul cu ciocolata  topita.




SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO