Ingrediente
6 bucati |
Oua |
|
|
200 g |
Zahar |
|
|
1 praf |
Sare |
|
|
150 g |
Faina |
|
|
50 g |
Amidon |
|
|
0,25 lingurite |
Praf de
copt |
|
|
250 g |
Ciocolata
alba |
|
|
200 g |
Frisca |
|
|
350 g |
Branza
mascarpone |
|
|
6 bucati |
Portocale |
|
|
4 linguri |
Amaretto |
|
|
1 lingurita |
Cacao |
|
|
140 g |
Decoratii
din zahar |
Mod de preparare
Separati ouale pentru blat. Bateti albusul pana se prinde, apoi turnati 75 g zahar intimp de amestecati si bateti in continuare pana cand spuma de ou devine lucioasa.
Bateti galbenusul cu restul de zahar si sare pana devine o crema albicioasa.
Amestecati faina, amidonul si praful de copt, cerneti deasupra si legati cu jumatatedin spuma. Legati restul de spuma mai slab.
Asezati aluatul intr-o forma de fantana acoperita cu hartie de copt (26 cm diametru). Coaceti in cuptorul preincalzit la 200 °Cmin. 25-30 cu lumina si aer.
Lasati la racit pe un gratar de copt, apoi scoateti dinforma si taiati in
3 blaturi.
Tocati fin ciocolata si puneti-o intr-un castron.
Dati frisca in clocot, turnati-o deasupra si topiti ciocolata prin amestecare.
Lasati la racit, apoi dati la rece circa 1 h, pana cand s-a racit bine, fara sa se intareasca.
Bateti tare frisca cu ciocolata, apoia daugati Mascarpone si amestecati scurt.
Puneti crema din nou circa 30 min. la rece,ca sa se poata
intinde bine.
Intre timp, decojiti portocalele eliminand si coaja alba interioara.
Taiati feliile dintre peretii despartitori.
Puneti deoparte 12-16 felii frumoase pentru garnisire, restul taiati-le marunt.
Cerneti un strat de blat cu 1-2 lg Amaretto.
Intindeti pe el 2 lingurig de frisca cu ciocolata,acoperiti cu jumatate din feliile de portocala taiate.
Asezati al doilea blat, repetatiprocedura.
Asezati ultimul blat si ungeti tortul de jur imprejur cu frisca cu ciocolataramasa.
Presarati pe mijloc cu cacao, cu ajutorul unui sablon in forma de stea, si ornati tortul cu restul feliilor de portocala.
Asezati stelele de scortisoara pe margine.
Pana la servire, tineti tortul la rece.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.