Pentru o zi de post, un dulce care să ne înfrumuseţeze viaţa este ideal, mai ales când e vorba de salam de biscuiţi, atât de îndrăgit de mulţi dintre noi.
Cu siguranţă, l-am mâncat pe tot
parcursul copilăriei noastre, însă niciodată nu este prea târziu pentru a
ne mai simţi răsfăţaţi de reţetele pregătite cândva de mamele sau bunicile noastre!
Salam de biscuiţi de post
Ingrediente:
500 g biscuiţi simpli (populari)
150 ml apă
100 g margarină
50 g rahat
3 linguri zahăr
2 linguri cacao
2 linguri dulceaţă (după preferinţe)
1 esenţă rom
1 pumn stafide
nucă de cocos
Mod de preparare:
Mod de preparare:
1. Rupem biscuiţii bucăţele, iar peste ei turnăm esenţa de rom şi apă.
2. Într-o crăticioară amestecăm cacaoa,
zahărul şi cele 4 linguri de apă, iar amestecul îl punem pe foc. Lăsăm
să dea într-un clocot, apoi dăm deoparte compoziţia, adăugăm margarina
şi amestecăm până se omogenizează ingredientele.
3. Sosul obţinut îl turnăm peste
biscuiţi, amestecăm până sunt toţi acoperiţi de sosul de cacao, pe urmă
încorporăm dulceaţa, stafidele şi rahatul.
4. Pe masă întindem o folie alimentară,
punem jumătate din compoziţie, formăm un sul şi împachetăm strâns. La
fel procedăm şi cu cealaltă jumătate.
5. Pe ambele suluri le introducem la frigider până se întăresc bine.
6. Dupa ce s-au întărit bine, le putem da prin nucă de cocos.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.