Pentru micul dejun, ce este mai bun decât o reţetă simplă,
gustoasă, care să se prepare imediat, astfel încât să o putem savura
dimineaţa sau ca gustare în drum spre serviciu? Răspunsul este simplu: bruschete cu brânză brie!
Bruschete cu brânză brie
Ingrediente:
2 chifle ciabatta cu roșii
100 ml smântână
2 bucăți brânză Brie de 100 g fiecare
6 felii șuncă
1 ceapă roșie
1 roșie
2 linguri ulei de măsline
2 linguri pesto cu busuioc
Mod de preparare:
1. Tăiem fiecare chiflă ciabatta în două
pe lung și le ungem cu smântână, apoi le așezăm pe o tavă tapetată cu
hârtie de copt și le coacem în cuptorul încins la 180 °C până se
rumenesc.
2. Crestăm bucățile de brânză, feliile de
șuncă le tăiem fâșii, ceapa rondele. Spălăm roșia și-o tăiem felii.
Încingem uleiul și călim ceapa, adăugăm șunca și le prăjim puțin
împreună, apoi le scoatem și adăugăm roșia, pe urmă adăugăm în sos
feliile de roșie.
3. Amestecul îl repartizăm pe jumătățile
de brânză și îl așezăm pe feliile de pâine prăjită, pe care le frigem pe
grătarul din cuptor până ce începe să se topească brânza (cca 8-10
min.).
4. La final, pe fiecare felie de pâine punem câte 1/2 lingură de pesto și servim.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.