Pentru momentele dulci ale zilei, o şarlotă cu căpşuni este minunată! Poate fi cea care ne încununează ziua într-un mod extrem de delicios.
Combinaţia de fructe şi aromele lor situează acest desert în topul celor mai îndrăgite dulciuri.
Șarlotă cu căpşuni
Ingrediente:
16 pișcoturi
2 linguri lichior de banane
2 linguri lichior de ciocolată
3 banane
2 linguri suc de lămâie
3 foi gelatină
3 ouă
30 g zahăr
20 g zahăr vanilat
150 g ciocolată amăruie
2 linguri espresso
150 ml frișcă
Sos de ciocolată:
100 ml lapte
100 g ciocolată amăruie
Pentru ornat:
căpşuni
migdale
Mod de preparare:
1. Amestecăm cele două lichioruri și
însiropăm puţin pișcoturile. În forme tapetate cu folie transparentă,
așezăm câte 8 pișcoturi, în picioare. Apoi, decojim bananele, le tăiem
felii, le stropim cu suc de lămâie şi le așezăm în formă.
2. Înmuiem gelatina, separăm ouăle, batem
albușurile cu zahăr (gălbenușurile se bat cu zahăr vanilat). Topim
ciocolata în bain-marie și o lăsăm să se răcorească puțin, apoi o
înglobăm în amestecul de gălbenușuri.
3. Dizolvăm gelatina în espresso cald și o
turnăm în amestecul de gălbenușuri, adăugăm albușul și crema o dăm la
frigider. Când începe să se întărească, turnăm frișca bătută și restul
de felii de banane, așezăm crema în forme și o lăsăm să se întărească la
frigider 3 ore.
4. Pentru sosul de ciocolată: încălzim
laptele și lăsăm să se topească înăuntru ciocolata. Răsturnăm șarlotele
din forme, turnam sos de ciocolată şi decorăm cu căpşuni, migdale.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.