Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Sarlota cu capsuni

Pentru momentele dulci ale zilei, o şarlotă cu căpşuni este minunată! Poate fi cea care ne încununează ziua într-un mod extrem de delicios.
 
Combinaţia de fructe şi aromele lor situează acest desert în topul celor mai îndrăgite dulciuri.
 
                                                       

 Șarlotă cu căpşuni
 
Ingrediente:
16 pișcoturi
2 linguri lichior de banane
2 linguri lichior de ciocolată
3 banane
2 linguri suc de lămâie
3 foi gelatină
 

3 ouă
30 g zahăr
20 g zahăr vanilat
150 g ciocolată amăruie
2 linguri espresso
150 ml frișcă
 
Sos de ciocolată:
100 ml lapte
100 g ciocolată amăruie
 
Pentru ornat:
căpşuni
migdale
 
Mod de preparare:
1. Amestecăm cele două lichioruri și însiropăm puţin pișcoturile. În forme tapetate cu folie transparentă, așezăm câte 8 pișcoturi, în picioare. Apoi, decojim bananele, le tăiem felii, le stropim cu suc de lămâie şi le așezăm în formă.
 
2. Înmuiem gelatina, separăm ouăle, batem albușurile cu zahăr (gălbenușurile se bat cu zahăr vanilat). Topim ciocolata în bain-marie și o lăsăm să se răcorească puțin, apoi o înglobăm în amestecul de gălbenușuri.sarlota
 
3. Dizolvăm gelatina în espresso cald și o turnăm în amestecul de gălbenușuri, adăugăm albușul și crema o dăm la frigider. Când începe să se întărească, turnăm frișca bătută și restul de felii de banane, așezăm crema în forme și o lăsăm să se întărească la frigider 3 ore.
 
4. Pentru sosul de ciocolată: încălzim laptele și lăsăm să se topească înăuntru ciocolata. Răsturnăm șarlotele din forme, turnam sos de ciocolată şi decorăm cu căpşuni, migdale.
 
Poftă bună!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO