Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Clătite franțuzești

Porţii 4 persoane:

Pentru aluat:
  • 125 g făină
  • 3 ouă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 745 g unt sărat,topit
  • 3 linguri de zahăr
  • 350 ml lapte foarte gras

  • Pentru sosul din portocale:
  • 100 g unt sărat
  • 100 g zahăr
  • 8 linguri de lichior Grand Marnier
  • 3 linguri de coniac
  • Coaja și sucul de la o portocală
  • 50 g unt pentru gătit


  • Făina se cerne și se face un gol în mijloc în care se vor pune toate celelalte ingrediente.Se amestecă bine și se dă la frigider pentru o oră.Pentru sos, se pune untul să se încălzească într-o cratiță.
    Apoi se adaugă zahăr,2 linguri de lichior,1 lingură de coniac ,coaja de portocală și sucul de portocală.Se aduce la fierbere și se mai ține pe foc până ce începe să se îngroașe
    .Pentru a găti clatitele,se pun 50 g unt într-o tigaie.Cu polonicul se pune din aluat în tigaie și se prăjește fiecare clătită câte 20 de secunde pe ambele părți.Trebuie păstrate calde.Sosul se pune pe aragaz la încălzit și se așază clătitele în el.
    Clătitele trebuie pliate în triunghiuri mici.Se lasă până ce se îmbibă foarte bine cu sos, se flambează și se servesc!
    SHARE

    About speedolino

    0 comments :

    Trimiteți un comentariu

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

    CooK Paprika Retete

    PROMO