Porţii 4 persoane:
Pentru aluat:Pentru sosul din portocale:
Făina se cerne și se face un gol în mijloc în care se vor pune toate celelalte ingrediente.Se amestecă bine și se dă la frigider pentru o oră.Pentru sos, se pune untul să se încălzească într-o cratiță.
Apoi se adaugă zahăr,2 linguri de lichior,1 lingură de coniac ,coaja de portocală și sucul de portocală.Se aduce la fierbere și se mai ține pe foc până ce începe să se îngroașe
.Pentru a găti clatitele,se pun 50 g unt într-o tigaie.Cu polonicul se pune din aluat în tigaie și se prăjește fiecare clătită câte 20 de secunde pe ambele părți.Trebuie păstrate calde.Sosul se pune pe aragaz la încălzit și se așază clătitele în el.
Clătitele trebuie pliate în triunghiuri mici.Se lasă până ce se îmbibă foarte bine cu sos, se flambează și se servesc!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.