Ingrediente :
Aluatul :- 1-1,5 pahare faina;
- 0.5 lingurita praf de copt;
- 3 linguri de masa cu ulei vegetal;
- apa.
- un pahar aproape plin cu zahar ( fara 2 degete);
- 0.3-0.5 pahar cu apa;
- o lingurita cu suc de lamaie.
- ulei vegetel pentru prajit.
Timp Preparare : 1 ora 30 minute
Descriere :
Pregatim aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, se face apoi o adancitura in muntele de faina si se toarna uleiul si putina apa.Incepem sa framantam aluatul adaugand treptat apa la necesitate. Trebuie sa obtinem un aluat tare pe care il astupam cu un prosop si-l lasam pentru 15 minute.
Dupa ce s-a odihnit aluatul, se intind foi subtiri de forma dreptunghiulara, surplusul de aluat se taie cu cutitul.
Foaia de aluat se roteste ca in imagine.
Apoi se taie felioare.
"Melcii" obtinuti se rumenesc pe tigaia incinsa cu ulei vegetal.Folositi
ulei rafinat pentru a exclude cat e posibil mirosul si gustul uleiului.
Se rumenesc pe ambele parti pana la culoarea aurie la foc mediu.
Din timp se pregateste si siropul. Se pun toate ingredientele
intr-o cratita mica si se aduce pana la fierbere. Se fierbe timp de
aproximativ 15 minute pana obtinem un sirop de densitate medie.Periodic
se amesteca.
Dupa ce s-au rumenit "melcii" , se pun direct in cratita cu sirop
si se amesteca.Se tin dulciurile in sirop timp de 30 minute.Daca siropul
prinde sa se intareasca, se incalzeste putin la foc mic. E forte
important ca dulciurile sa se imbibe bine cu acest sirop.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.