Ingrediente :
Pentru aluat:- 1 ou;
- 150ml lapte;
- sare;
- 150 ml apa calduta;
- 500-550 gr faina;
- 300-350gr varza proaspata;
- 200gr ciuperci;
- 2 linguri cu smantana grasa;
- 2 linguri cu ulei vegetal;
- sare si piper negru macinat;
- o ceapa;
- 30gr unt (sau ulei vegetal pentru varianta de post);
- o ceapa;
- cateva fire de patrunjel.
Timp Preparare; 1 ora 10 minute
Descriere :
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste ceapa cu 2 linguri de ulei.
Adăugăm apoi varza tăiata pai subțire și o călim încă cateva minute.
Urmează ciupercile tăiate mărunt (sau date prin mașina de tocat) ,
sare și piper negru măcinat după gust. După încă 2 minute se adaugă
smîntîna , se amestecă și se lasă la foc mic 5-7 minute. În varianta de
post, smantana nu se pune. Umplutura e gata ...
Se pune într-o farfurie să se răcească.
Din ingredientele enumerate se framantă un aluat tare . Eu nu-l las să se odihnească mai mult de 10 minute.
Pe perioada postului, puneți numai apă (300ml) și excludeți oul,mai adăugați și o lingură cu ulei.
Apoi se întinde în foi subțiri și cu ajutorul unui pahar sau cană
mică, se taie cerculețe. Marginea paharului se dă periodic prin faină.
Se pune umplutură pe aluat și se lipesc colțunașii care și cum poate...
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.