Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Ciorba radauteana

După cum îi spune şi numele, ciorba rădăuţeană este specifică nordului Moldovei, dar faima ei a ajuns până la "urechile" Capitalei, ca să ne putem delecta şi noi! Vă pot spune că este o ciorbă excelentă, uşoară, potrivită pentru zilele reci de toamnă, nutritivă, gustoasă. Deci, să mâncăm...
 
              Ciorbă rădăuţeană
 
Ingrediente:
- 1 piept de pui (dezosat sau cu os)
- 1 ceapă potrivită
- 3-4 morcovi
- 1 ardei gras roşu
- 1/2 rădăcină ţelină potrivită
- 1 cartof mai mic
- 100 ml smântână dulce
- 150 ml iaurt
- 1 lămâie
- 4-5 căţei de usturoi
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare
- oţet


Mod de preparare:
Luăm pieptul de pui şi îl curăţăm de eventualele pieliţe. Morcovii, ţelina,ceapa şi cartoful le curăţăm de coji şi le spălăm bine. Ardeiul gras îl tăiem în două, îl curăţăm de cotor şi seminţe, după care le punem toate la fiert într-o oală cu circa 4 L de apă şi o lingură de sare. Acoperim oala cu un capac şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit circa o oră, îndepărtând spuma ori de câte ori este nevoie. Când totul este fiert, luăm oala de pe foc, scoatem totul într-un castron şi lăsăm să se răcească puţin. Curăţămm ardeiul de coajă şi îl tăiem cubuleţe mici. Pieptul de pui îl rupem în fâşii mai mici, îl punem înapoi în oală împreună cu ardeiul şi dăm la foc mic. Restul legumelor (ceapa, morcovii, ţelina şi cartoful) le dăm prin blender până devin o pastă, diluăm cu puţină ciorba radauteanasupă, le punem în oală şi mărim puţin focul. Smântâna şi iaurtul le punem într-un castron şi le amestecăm bine, apoi turnăm câte puţină supă din oală şi amestecăm bine până când devine fierbinte, după care le golim în oală, amestecăm bine şi le dăm în clocot. Între timp curăţăm usturoiul de coji şi îl pisăm cu puţină sare, iar când ciorba începe să clocotească, îl vărsăm în oală. Adăugăm zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat mărunt, potrivim de sare şi acrim cu oţet.
 
Poftă bună!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO