După cum îi spune şi numele, ciorba rădăuţeană
este specifică nordului Moldovei, dar faima ei a ajuns până la
"urechile" Capitalei, ca să ne putem delecta şi noi! Vă pot spune că
este o ciorbă excelentă, uşoară, potrivită pentru zilele reci de toamnă, nutritivă, gustoasă. Deci, să mâncăm...
Ciorbă rădăuţeană
Ingrediente:
- 1 piept de pui (dezosat sau cu os)
- 1 ceapă potrivită
- 1 piept de pui (dezosat sau cu os)
- 1 ceapă potrivită
- 3-4 morcovi
- 1 ardei gras roşu
- 1/2 rădăcină ţelină potrivită
- 1 cartof mai mic
- 100 ml smântână dulce
- 150 ml iaurt
- 1 lămâie
- 4-5 căţei de usturoi
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare
- oţet
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Luăm pieptul de pui şi îl curăţăm de
eventualele pieliţe. Morcovii, ţelina,ceapa şi cartoful le curăţăm de
coji şi le spălăm bine. Ardeiul gras îl tăiem în două, îl curăţăm de
cotor şi seminţe, după care le punem toate la fiert într-o oală cu circa
4 L de apă şi o lingură de sare. Acoperim oala cu un capac şi lăsăm să
fiarbă la foc potrivit circa o oră, îndepărtând spuma ori de câte ori
este nevoie. Când totul este fiert, luăm oala de pe foc, scoatem totul
într-un castron şi lăsăm să se răcească puţin. Curăţămm ardeiul de coajă
şi îl tăiem cubuleţe mici. Pieptul de pui îl rupem în fâşii mai mici,
îl punem înapoi în oală împreună cu ardeiul şi dăm la foc mic. Restul
legumelor (ceapa, morcovii, ţelina şi cartoful) le dăm prin blender până
devin o pastă, diluăm cu puţină supă,
le punem în oală şi mărim puţin focul. Smântâna şi iaurtul le punem
într-un castron şi le amestecăm bine, apoi turnăm câte puţină supă din
oală şi amestecăm bine până când devine fierbinte, după care le golim în
oală, amestecăm bine şi le dăm în clocot. Între timp curăţăm usturoiul
de coji şi îl pisăm cu puţină sare, iar când ciorba începe să
clocotească, îl vărsăm în oală. Adăugăm zeama de lămâie şi pătrunjelul
tocat mărunt, potrivim de sare şi acrim cu oţet.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.