Ingrediente (5 porții)
400 g |
linte |
1 |
ceapă |
1 |
morcov |
2 bucăți |
pătrunjel rădăcină |
0.5 lingură |
oțet |
1 |
pătrunjel verde |
sare |
|
piper |
|
crutoane cu usturoi |
Preparare 1. 1. Se
fierbe lintea în apă cu sare și oțet și se dă în 2-3 clocote. Se adaugă ceapa, morcovul, rădăcinile de pătrunjel, tocate
mărunt. 2. Se fierb, la foc
mic, acoperit. 3. După ce au fiert,
toate ingredientele se trec printr-o sită deasă. 4. După gust, se potrivește
cu sare și piper, apoi se mai lasă să dea în 2-3 clocote. 5. Se servește
fierbinte cu verdeață și crutoane. |
|
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.