Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Pilaf de post

 



Ingrediente (4 porții)

350 g

orez

50 ml

ulei

1

ceapă

2

ardei capia roşii

1

ardei verde

1 cutie

roşii în bulion

1

mărar

sare

piper

 Se pot adouga si ciuperci 200/g dupa preferinta .


Preparare

1

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei câteva minute.

2

Orezul se spală şi se lasă în apă rece.

3

Când ceapa s-a călit, se pun 4 pahare de apă, sare, piper şi se lasă să fiarbă.

4

Se adaugă orezul în apă clocotită şi se fierbe 10 minute, amestecând încontinuu ca să nu se prindă.

5

Se adaugă ardeii curăţăţi şi tocaţi, roşiile mărunţite cu tot cu bulion şi se mai lasă să fiarbă 10 minute.

6

Se potriveşte de apă şi se bagă în cuptorul încins pentru 30 minute, amestecând din când în când.

7

Când a scăzut apa şi orezul este făcut, se pune mărarul tocat mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la cuptor câteva minute până se rumeneşte.

8

Se poate mânca ca atare, cu murături sau se poate folosi garnitură la fripturi, dacă se doreşte.


SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO