Ingrediente (4 porții)
350 g |
orez |
50 ml |
ulei |
1 |
ceapă |
2 |
ardei capia roşii |
1 |
ardei verde |
1 cutie |
roşii în bulion |
1 |
mărar |
sare |
|
piper |
Preparare
1
Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei
câteva minute.
2
Orezul se spală şi se lasă în apă rece.
3
Când ceapa s-a călit, se pun 4 pahare de apă, sare, piper şi
se lasă să fiarbă.
4
Se adaugă orezul în apă clocotită şi se fierbe 10 minute,
amestecând încontinuu ca să nu se prindă.
5
Se adaugă ardeii curăţăţi şi tocaţi, roşiile mărunţite cu
tot cu bulion şi se mai lasă să fiarbă 10 minute.
6
Se potriveşte de apă şi se bagă în cuptorul încins pentru 30
minute, amestecând din când în când.
7
Când a scăzut apa şi orezul este făcut, se pune mărarul
tocat mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la cuptor câteva
minute până se rumeneşte.
8
Se poate mânca ca atare, cu murături sau se poate folosi
garnitură la fripturi, dacă se doreşte.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.