Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Rulada din muschi de porc cu umplutura de coniac

Această reţetă este foarte îndrăgită în Regatul Unit al Marii Britanii, fiind o "delicatesă regală", îndrăgită de Prinţul Charles cu precădere.
 
Este ştiută pasiunea moştenitorului Casei Regale pentru mâncare, gătit, de aceea m-am gândit să gătim şi noi ceva savuros, regal chiar, că tot am adus vorba.
 
Muşchiuleţul fraged, în combinaţie cu fuctele şi coniacul, dă un gust deosebit acestui fel de mâncare; daţi şi voi un verdict?
                             
                               


                               Ruladă din muşchi de porc cu umplutură de coniac
 
Ingrediente:
- 1 muşchiuleţ de porc
- sare
- piper
- rozmarin
- salvie
Pentru umplutură:
- 1 ceapă
- 1/2 lingură cu unt
- 100 g carne de porc tocată
- 25 g curmale tăiate fin
- 25 g fructe de merişor tocate
- 100 g caise uscate tăiate
- 40 ml coniac
- 1 măr tăiat cuburi
- 60 g pesmet
- coaja rasă de la o portocală
 
Mod de preparare:
Desfacem muşchiuleţul şi îl punem pe un platou, îi dăm puţină sare fină, frecăm uşor până ce sarea pătrunde în carne, apoi o lăsăm două ore.
 
Umplutura: călim ceapa în unt timp de cinci minute, o amestecăm cu fructele de merişor, mărul, curmalele tăiate fin, coaja rasă de la o portocală, coniacul, caisele, carnea şi pesmetul, apoi întindem deasupra muşchiuleţului umplutura şi rulăm. Presăm bine pe toată lungimea şi îl legăm cu sfoară în cel puţin patru locuri, iar la capete facem noduri.rulada
 
Într-o farfurie amestecăm puţin ulei de măsline cu o linguriţă cu salvie şi cu rozmarin uscat, puţină sare şi piper. Cu acest amestec ungem rulada, apoi o prăjim timp de 20 de minute.
 
La final, o punem într-o tavă şi o introducem în cuptorul încins, unde se lasă o oră şi 40 de minute.
 
Poftă bună!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO