Această reţetă este foarte îndrăgită în Regatul Unit al Marii Britanii, fiind o "delicatesă regală", îndrăgită de Prinţul Charles cu precădere.
Este ştiută pasiunea moştenitorului Casei Regale pentru mâncare, gătit, de aceea m-am gândit să gătim şi noi ceva savuros, regal chiar, că tot am adus vorba.
Muşchiuleţul fraged, în combinaţie cu fuctele şi coniacul, dă un gust deosebit acestui fel de mâncare; daţi şi voi un verdict?
Ruladă din muşchi de porc cu umplutură de coniac
Ingrediente:
- 1 muşchiuleţ de porc
- sare
- piper
- rozmarin
- salvie
Pentru umplutură:
- 1 ceapă
- 1/2 lingură cu unt
- 100 g carne de porc tocată
- 25 g curmale tăiate fin
- 25 g fructe de merişor tocate
- 100 g caise uscate tăiate
- 40 ml coniac
- 1 măr tăiat cuburi
- 60 g pesmet
- coaja rasă de la o portocală
Mod de preparare:
Desfacem muşchiuleţul şi îl punem pe un
platou, îi dăm puţină sare fină, frecăm uşor până ce sarea pătrunde în
carne, apoi o lăsăm două ore.
Umplutura: călim ceapa în unt timp de cinci minute, o amestecăm cu fructele de merişor, mărul, curmalele tăiate fin, coaja rasă de la o portocală, coniacul, caisele, carnea şi
pesmetul, apoi întindem deasupra muşchiuleţului umplutura şi rulăm.
Presăm bine pe toată lungimea şi îl legăm cu sfoară în cel puţin patru
locuri, iar la capete facem noduri.
Într-o farfurie amestecăm puţin ulei de
măsline cu o linguriţă cu salvie şi cu rozmarin uscat, puţină sare şi
piper. Cu acest amestec ungem rulada, apoi o prăjim timp de 20 de
minute.
La final, o punem într-o tavă şi o introducem în cuptorul încins, unde se lasă o oră şi 40 de minute.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.