Reţetele de post pot fi la fel de gustoase ca cele "de dulce", trebuie doar să ştim să combinăm ingredientele astfel încât rezultatul să ne depăşească toate aşteptările! Nu numai că sunt mult mai sănătoase reţetele de post, ci şi contribuie la o bună funcţionare a organismului, mulţi dintre cei care ţin post declarându-se “mai uşori şi mai curaţi”:
Roşii umplute cu orez
Ingrediente:
8-10 roşii mijlocii
1 ceaşcă orez
1 ardei gras roşu
1-2 cepe
1 morcov tăiat şi dat pe răzătoare
1 legătură de mărar verde tocat fin
pătrunjel verde pentru ornat
400g apă
100g suc de roşii
sare
piper
6 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Mai întâi, tocăm mărunt ceapa şi o călim
în ulei până devine aurie, apoi adăugăm morcovul ras fin, ardeiul tăiat
mărunt şi mai lăsăm câteva minute la călit.
După ce am văzut că s-au rumenit frumos,
adăugăm orezul şi puţină apă, sare şi piper, după gust, punem şi mărarul
şi lăsăm să fiarbă la foc mic înăbuşit până când se umflă orezul.
Separat, roşiilor li se taie căpăcelul,
se scobesc de miez cu o linguriţă, iar ceea ce am obţinut nu aruncăm, ci
tocăm mărunt şi punem peste orez. Cu amestecul obţinut umplem roşiile.
Aşezăm roşiile într-o cratiţă. Turnăm un
strop de ulei de măsline, apa combinată cu suc de roşii şi din nou sare
şi piper astfel încât în cratiţă să avem cam un deget şi jumătate de
lichid.
Introducem cratiţa în cuptorul încălzit
la 180ºC şi lăsăm cca 30 de minute până se pătrund şi roşiile. Când e
gata, se scoate şi adăugăm pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.