Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Prăjitură cu căpşuni


Suntem adepţii dulciurilor făcute în casă, mai ales atunci când sunt preparate de persoanele dragi! Ni se par cele mai bune şi mai gustoase dulciuri pe care le-am gustat şi le vom gusta vreodată. De ce oare simţim nevoia să spunem asemenea lucruri? Pentru că acesta este şi adevărul: întotdeauna, reţetele făcute de persoana iubită, mama, iubita sau prietena au acel ceva, un sâmbure de gust special, pe care noi nu-l găsim atunci când suntem bucătari. Cred că în spatele acestui mister stă o mare dragoste, acea dragoste care înfrumuseţează lucrurile şi dă gust deosebit mâncării.

   




Prăjitură cu căpşuni
 
Ingrediente:
600g căpşuni
350 de aluat gata făcut
300ml de smântână lichidă pentru frişcă
50g de ciocolată albă de calitate
3 linguri de zahăr fin, plus extra pentru presărat
1 păstaie de vanilie
1 legătură de busuioc
coaja rasă de la ½ lămâie
50g făină pentru presărat
 
 
Mod de preparare:

Pe o suprafaţă presărată cu făină şi zahăr, întindem aluatul într-un dreptunghi puţin mai mare decât 28 x 30cm, tapetăm o tavă cu hârtie de copt presărată cu zahăr, iar cu ajutorul sucitorului aşezăm aluatul în tavă. Între timp, încălzim cuptorul la 180º C.
 
Adăugăm zahăr peste aluat, îl acoperim cu încă o coală de hârtie de copt şi îl introducem la cuptor 25-30 de minute până când aluatul devine auriu şi crocant, apoi se lasă deoparte la răcit.
 
Pentru cremă: aşezăm smântâna într-un bol, împreună cu trei linguri de zahăr, frunzele mici de busuioc şi seminţele de vanilie; batem totul cu un tel până când compoziţia se ţine pe tel.capsuni
 
Curăţăm căpşunile de frunzuliţe şi le tăiem în sferturi. Apoi, tocăm mărunt busuiocul, pe care îl încorporăm în frişcă alături de căpşunile tocate şi de coaja de lămâie, apoi se lasă la frigider.
 
După ce s-a răcit aluatul complet, îl tăiem în formele pe care ni le dorim, astfel încât să se obţină forme egale.
 
Pentru a asambla prăjitura, aşezăm un strat de blat pe un platou, adăugăm deasupra jumătate din cremă şi nivelăm cu dosul unei linguri. Aşezăm al doilea strat de blat deasupra şi apăsăm uşor peste cremă, iar pe deasupra radem cantitatea de ciocolată albă, urmând să aşezăm deasupra restul de cremă. Apoi adăugăm ultimul strat de blat şi apăsăm uşor, doar până când crema începe să iasă puţin peste marginile blatului.
 
Poftă bună!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO