Plăcinta cu carne este acel fel de mâncare iubit de întreaga familie, fel cu care putem cuceri gusturile prietenilor invitaţi la masă sau de care ne putem îndrăgosti cu uşurinţă în timp ce-şi răspândeşte aromele care acoperă întreaga bucătărie.
Plăcintă cu carne
Ingrediente:
1kg carne de vită tăiată cuburi
750ml supă de vită
600g cepe mici
140g cuburi de pancetta
1 gălbenuş
2 linguri ulei de măsline
4 linguri de făină obişnuită
4 fire de cimbru
2 linguri gem de coacăze
2 linguri de oţet
Pentru crusta de muştar:
Pentru crusta de muştar:
350g făină obişnuită
200g unt
1 lingură praf de muştar
Mod de preparare:
Încălzim jumătate din cantitatea de ulei
într-o cratiţă şi prăjim pancetta până se rumeneşte. Apoi, dăm carnea
prin făină, pe care o rumenim în uleiul deja încins. După ce s-a prăjit
bine, transferăm toată carnea în cratiţă, împreună cu pancetta.
Adăugăm vinul şi cimbrul, dăm în clocot şi lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 2 ore, până când carnea este fragedă.
Încălzim cuptorul la 180° C. Cepele se
dau prin uleiul de măsline rămas, se pun pe o tavă şi se coc timp de 45
de minute, până devin moi şi rumene.
Pentru a prepara crusta de aluat, cernem
făina şi muştarul într-un vas mare, apoi adăugăm şi untul. Stropim cu
6-8 linguri de apă rece, amestecăm treptat până obţinem un aluat tare.
Se împachetează şi se dă la rece 30 de minute.
Amestecăm cepele coapte, gemul şi oţetul cu carnea şi asezonăm, apoi punem totul într-un vas termorezistent.
Întindem aluatul şi-l aşezăm peste umplutură. Amestecăm gălbenuşul cu puţină sare şi ungem cu el aluatul.
La final, introducem la cuptor preţ de 30 de minute, până când aluatul este crocant şi rumen.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.