Lasagna?! Cine nu adoră un astfel de preparat? Care dintre noi nu a mâncat măcar o dată o aşa delicatesă, care ne face până şi să uităm de noi? Toate ingredientele minune care o compun fac din lasagna să fie pe placul tuturor, al nostru. Haideţi să uităm puţin de noi savurând o lasagna aburindă:
Lasagna
Ingrediente
-
500 g paste pentru lasagna
-
150 g parmezan
-
500 g carne tocată
-
1/2 pahar de vin
-
1/2 pahar supă de vită
-
350 g pastă tomate
-
4 ouă fierte
-
100 g salam
-
200 g mozzarella
-
1 kg sos bechamel
-
100 g unt
-
100 g făină albă
-
1l lapte
-
nucşoară
-
sare
-
1kg ragu bolognese
-
1 ceapă mică
-
ulei de măsline
-
sare
-
busuioc
Mod de preparare:
Bechamel: Topim untul, adăugăm făină
amestecând, ca să nu facă cocoloaşe. Punem din nou pe foc şi adăugăm
laptele amestecând mereu până se îngroaşă. Condimentăm cu sare şi
nucşoară.
Ragu alla bolognese: Sotăm ceapa, peste
care punem carnea tocată şi omogenizăm până când îşi schimbă culoarea.
Turnăm vinul şi lăsăm pe foc până se absoarbe aproape tot. Adăugăm supa
şi ţinem pe foc până se absoarbe toată zeama. Adăugăm pasta de tomate şi
busuiocul, amestecăm pentru a se îngroşa sosul. Salamul, ouăle fierte
şi mozzarella se taie cubuleţe mărunte.
Ungem o tavă de cuptor cu ulei de
măsline, întindem un strat subţire de ragu, acoperim cu strat de foi de
lasagna. Peste foi întindem sos bechamel, apoi ragu, adaugăm ouăle
fierte şi parmezan, un alt strat de foi de lasagna, sos bechamel, salam,
parmezan, apoi din nou un strat de foi de lasagna, bechamel, ragu,
mozzarella, un pic de parmezan, un alt strat de foi de lasagna, sos
bechamel, ragu, un pic de mozzarella şi parmezan. Tot amestecul se dă la
cuptor aproximativ o oră.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.