⏰⏰⏰Cel mult 60 minute
Ingrediente (4 porții)
Pentru supă:
800 g |
carne de pui |
1 |
ceapă |
2 |
morcovi |
1 |
ţelină mică |
1 |
ardei gras |
3 |
cartofi mici |
1 |
pătrunjel |
Pentru găluşte:
50 ml |
ulei |
120 g |
griş |
2 |
ouă |
1 vârf de cuțit |
bicarbonat de sodiu |
sare |
Preparare
1
Se spală bine carnea
de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori
este nevoie.
2
Se curăţă legumele, se
spală şi se toacă cubuleţe.
3
Se adaugă în supă,
împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.
4
Într-un castron se bat
ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi
se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia
este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.
5
Când legumele sunt
aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.
6
Se lasă la foc mic să
fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în
supa fierbinte după fiecare gălușcă.
7
Se lasă să fiarbă până
ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.
8
Când sunt gata, se
potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt
tocat.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.