Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Supă tradițională cu găluşte

 

⏰⏰⏰Cel mult 60 minute

Ingrediente (4 porții)

Pentru supă:

800 g

carne de pui

1

ceapă

2

morcovi

1

ţelină mică

1

ardei gras

3

cartofi mici

1

pătrunjel



Pentru găluşte:

50 ml

ulei

120 g

griş

2

ouă

1 vârf de cuțit

bicarbonat de sodiu

sare

Preparare

1

Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.

2

Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe.

3

Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.

4

Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.

5

Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.

6

Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.

7

Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.

8

Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.


SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO