⏰⏰⏰Mai mult de 60 minute
Ingrediente (4 porții)
500 g |
fasole boabe |
50 ml |
ulei |
2 |
cepe |
2 |
căței de usturoi |
1 linguriță |
boia |
sare |
Preparare
- 1
Se pune fasolea într-o cratiță și se acoperă cu apă rece.
Se lasă la înmuiat peste noapte astfel încât să fiarbă mai ușor.
A doua zi se pune fasolea la fiert. Separat, într-o altă oală se pune apă la fiert.
Când apa cu fasolea clocotește, se lasă timp de 10 minute apoi se strecoară, se aruncă apa și se pune fasolea la fiert în altă apă.
Repetă de 3 ori această operație.(aruncă apa și se pune fasolea la fiert în altă apă)
2
În ultima apă se adaugă sarea și se lasă pe foc timp de 30-40 de minute.
Între timp, se curăță ceapa și se toacă mărunt.
Se călește câteva minute în puțin ulei, iar când devine limpede se amestecă cu boiaua.
Se mixează până ce se obține o pastă.
Scurgem de apă fasolea bine fiartă și se pune într-un blender.
Usturoiul se pisează și se amestecă cu fasolea.
Adaugăm uleiul și se potrivește de sare.
Se pune pasta obținută într-un vas și se ornează cu ceapa călită.
Se poate servi cu ardei iuți.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.