⏰⏰⏰Mai mult de 60 minute
Ingrediente (9 porții)
800 g |
carne tocată amestec |
100 ml |
suc de roșii |
400 g |
brânză telemea |
100 g |
unt |
200 ml |
lapte |
100 g |
cașcaval |
1 kg |
cartofi |
2 |
cepe |
ulei |
|
sare |
|
piper |
Preparare
- 1
Se toacă cepele mărunt și se prăjesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare și piper după gust și se toarnă sucul de roșii.
- 2
Se lasă pe foc mic, amestecând des, până se pătrunde carnea și scade.
- 3
Se curăță cartofii și se fierb. Se scot din apă, se pasează și se freacă cu untul și laptele. La final se adaugă brânza rasă.
- 4
Se montează musacaua. Se unge cu unt o tavă întinsă. Se întinde o treime din cantitatea de carne și se acoperă cu o treime din cantitatea de piure.
Se repetă operația de încă două ori, păstrând proporțiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presară puțin cașcaval ras.
- 5
Se coace 20 minute la foc moderat.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.