⏰⏰⏰Cel mult 60 minute
Ingrediente (2 porții)
0.5 l |
lapte |
100 g |
zahăr |
2 |
ouă |
vanilie |
Preparare
1
Se pune laptele
împreună cu o linguriţă de zahăr la fiert. Gălbenuşurile se freacă separat cu
zahărul rămas şi vanilia. Albuşurile se bat spumă ca pentru bezea.
2
Când laptele dă în
clocot, se iau cu o lingură de metal, bulgări de albuş care se pun în lapte să
fiarbă câte un minut.
3
Se scot cu o spatulă
cu găuri şi se aşază pe o sită ca să se scurgă.
4
Se ia laptele de pe
foc şi se lasă să se răcească puţin.
5
Se amestecă
gălbenuşurile cu laptele rămas şi se pun pe foc, pe aburi, până se îngroaşă.
6
Se toarnă crema într-o
compotieră şi se pun deasupra bulgării din albuş.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.