⏰⏰⏰⏰Mai mult de 60 minute
Ingrediente (4 porții)
300-400 g |
cârnați |
1 kg |
fasole boabe |
1-2 |
ardei |
2 |
morcovi |
2 |
foi de dafin |
1 |
rădăcină de
pătrunjel |
1 lingură |
făină |
1 |
pătrunjel verde |
bulion |
|
sare |
|
piper |
1
Fasolea se pune în apă rece cu o seară înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, cu sare.
După
primul clocot se schimbă apa și se lasă să fiarbă până ce e aproape fiartă
fasolea.
2
Separat, într-o cratiță, se pun cârnații. Zarzavatul și ardeii se curăță, se spală și se taie mărunt.
Se pun în cratiță, se adaugă 2-3 cești de apă și se lasă la foc mic să
se înăbușe, împreună cu foile de dafin, cam 10 minute.
3
Se adaugă fasolea
scursă, se toarnă bulionul amestecat cu făina și eventual subțiat cu apă și se
sărează după gust.
4
Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, până ce mâncarea scade destul de mult.
Se servește cu
pătrunjel verde presărat pe deasupra și cu salata de gogoșari murați.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.