Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Iahnie de fasole cu cârnați

 


⏰⏰⏰⏰Mai mult de 60 minute


Ingrediente (4 porții)

300-400 g

cârnați

1 kg

fasole boabe

1-2

ardei

2

morcovi

2

foi de dafin

1

rădăcină de pătrunjel

1 lingură

făină

1

pătrunjel verde

bulion

sare

piper

1

Fasolea se pune în apă rece cu o seară înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, cu sare.

 După primul clocot se schimbă apa și se lasă să fiarbă până ce e aproape fiartă fasolea.

2

Separat, într-o cratiță, se pun cârnații. Zarzavatul și ardeii se curăță, se spală și se taie mărunt. 

Se pun în cratiță, se adaugă 2-3 cești de apă și se lasă la foc mic să se înăbușe, împreună cu foile de dafin, cam 10 minute.

3

Se adaugă fasolea scursă, se toarnă bulionul amestecat cu făina și eventual subțiat cu apă și se sărează după gust.

4

Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, până ce mâncarea scade destul de mult. 

Se servește cu pătrunjel verde presărat pe deasupra și cu salata de gogoșari murați.

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO