Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Plăcintă haiducească

 


⏰⏰⏰⏰
Mai mult de 60 minute

Ingrediente (10 porții)

300 ml

lapte

500 g

aluat foitaj

200 g

ficat de vită sau de porc

200 g

carne tocată de vită

2-3 linguri

pesmet

2

căței de usturoi

3-4 linguri

ulei de floarea-soarelui

1

ou pentru uns

sare

piper măcinat

 

Preparare

1

Ficatul se curăță de pieliţe, se taie şi se lasă în lapte minim 30 de minute. După ce se scoate din lapte, se clătește sub apă rece și se toacă mărunt.

2

Se pune ulei la încins într-o cratiță. Se adaugă carnea tocată și ficățeii tăiați mărunt.

3

Se călesc bine, se asezonează cu sare și piper. Se adaugă pesmetul şi usturoiul măcinat. Se presară condimentele şi se lasă să se răcorească.

4

Se încinge cuptorul la 180 C.

5

În acest timp, se întinde aluatul pe planşetă cu sucitorul. Se adaugă umplutura şi se rulează uşor ca să nu se rupă.

6

Se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu făină.

7

Se așază plăcinta în tavă. Se bate oul bine şi se unge pe toată suprafaţa plăcintei.

8

Se introduce tava în cuptor și se coace aproximativ 40 de minute.

 Pofta Buna !!!

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO