⏰⏰⏰⏰Mai mult de 60 minute
Ingrediente (10 porții)
300 ml |
lapte |
500 g |
aluat foitaj |
200 g |
ficat de vită sau de
porc |
200 g |
carne tocată de vită |
2-3 linguri |
pesmet |
2 |
căței de usturoi |
3-4 linguri |
ulei de
floarea-soarelui |
1 |
ou pentru uns |
sare |
|
piper măcinat |
Preparare
1
Ficatul se curăță de
pieliţe, se taie şi se lasă în lapte minim 30 de minute. După ce se scoate din
lapte, se clătește sub apă rece și se toacă mărunt.
2
Se pune ulei la
încins într-o cratiță. Se adaugă carnea tocată și ficățeii tăiați mărunt.
3
Se călesc bine, se
asezonează cu sare și piper. Se adaugă pesmetul şi usturoiul măcinat. Se
presară condimentele şi se lasă să se răcorească.
4
Se încinge cuptorul
la 180 ⁰C.
5
În acest timp, se
întinde aluatul pe planşetă cu sucitorul. Se adaugă umplutura şi se rulează
uşor ca să nu se rupă.
6
Se unge o tavă cu
ulei și se tapetează cu făină.
7
Se așază plăcinta în
tavă. Se bate oul bine şi se unge pe toată suprafaţa plăcintei.
8
Se introduce tava în
cuptor și se coace aproximativ 40 de minute.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.