⏰⏰⏰⏰Cel mult 60 minute
Ingrediente (6 porții)
2 kg |
crap |
2.5 kg |
ceapă |
250 ml |
ulei |
100 ml |
vin |
150 g |
pastă de tomate |
1 |
usturoi |
5 |
roșii |
2 |
ardei grași |
1 |
verdeață |
sare |
|
piper |
|
cimbru |
|
boia |
Preparare
1
Peștele se curăță de
solzi, se eviscerează, se spală, se porționează, se sărează și se condimentează
cu piper și mirodenii.
2
Se curăță ceapa și se
călește în ulei încins.
3
Se curăță și se spală
roșiile și ardeii, se taie felii, păstrându-se câteva rondele de ceapă deoparte
și se adaugă și ele peste ceapa rumenită. Se adaugă puțină apă și se lasă să se
rumenească.
4
Se adaugă pasta de
tomate dizolvată în apă și usturoiul curățat și tăiat mărunt.
5
Se amestecă totul și
se fierbe timp de 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.
6
Se unge o tavă cu ulei
și se așază porțiile de pește cu câte o felie de roșie deasupra. Se toarnă
deasupra sosul de legume.
7
Se introduce tava în
cuptorul încins la 180 ⁰C pentru aproximativ
20 minute. Se servește fierbinte, cu verdeață proaspăt tocată deasupra.
Pofta Buna !!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.