O reteta din bucataria spaniola cu adanci radacini in istoria acestei
culturi, provenind din Andaluzia. Cei din regiunea mediteraniana
pregatesc foarte des aceasta reteta pe perioada verii, mai bine zis pe
perioada caniculei cand nici nu ti-i foame...
Ingrediente :
- 10 rosii medii sau 5-6 rosii mari;
- 2 linguri cu otet de vin;
- 2-3 catei de usturoi;
- un castravete lung sau 2-3 mici;
- o ceapa rosie medie;
- 1/2 ardei dulce rosu;
- 1/2 ardei dulce verde;
- 1/2 canita cu ulei de masline extra vergin (120ml);
- o canita cu pesmet;
- 3-4 felii de paine;
- sare si piper negru dupa gust.
Timp Preparare: 35 minute+ 2 ore pentru racire
Descriere :
Rosiile se spala bine si se cresteaza cu ajutorul unui cutit.Se pun
intr-un bol adanc unde turnam apa fierbinte si le lasam pentru cateva
minute.
Dupa cateva minute rosiile pot fi usor curatite de coaja.
Indepartam si semintele.
Castravetii se curata de coaja si de seminte, folositi o lingurita pentru a scapa de seminte.
Rosiile, castravetii, ceapa , ardeiul rosu si usturoiul se taie bucati
mari si se pun intr-o cratita.Adaugam otetul, pesmetul si o lingurita
cu sare si maruntim totul cu ajutorul unui blender.
Dupa ce s-a maruntit bine toata masa, adaugam uleiul si amestecam deja cu ajutorul telului.
Mai verificam inca o data de sare, adaugam piper negru dupa gust, otet-
daca mai este nevoie.Acoperim cratita cu o pelicula alimentara, punem
capacul si dam cratita la frigider pentru 2 ore.
In acest rastimp pregatim crutoanele din feliile de paine.Le taiem
cubulete, le stropim cu ulei de masline si le dam la cuptorul incalzit
bine pentru cateva minute.
Inainte de a servi supa, taiem cubulete mici un castravete si jumate de ardei gras verde.
Supa racoritoare poate fi servita. Puneti si cateva cubulete de gheata
pentru a va racori si mai bine...Peste supa se pune o lingura de
castravete cubulete, una de ardei si cateva crutoane.
Pofta mare !!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.