Dacă simţim nevoia să ronţăim ceva sănătos şi nu avem nimic la îndemână, cea mai bună alternativă sunt chipsurile din mere. Pe lângă gustul crocant, merele sunt sănătoase, uşoare şi nu au un aport caloric ridicat aşa cum le au cele din cartofi. Este o reţetă rapidă, ideală pentru o zi de weekend, când suntem alături de cei dragi:
Chipsuri din mere
Ingrediente:
2 mere
2 linguri de zahăr
½ linguriță de scorțișoară
zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare:
Umplem un castron cu apă rece, în care adăugăm zeama de lămâie. Spălăm merele, le tăiem în felii fine, având grijă ca, pe măsură ce le tăiem, să le punem în castronul cu apă rece și lămâie, pentru a nu oxida. Între timp, încălzim cuptorul la 100˚C.
Așezăm hârtie pentru copt într-o tavă. Scuturăm de apă feliile de mere și le aranjăm în tavă, într-un singur strat. Adăugăm zahăr și scorțișoară.
La final, le dăm la cuptor timp de 1 oră și jumătate - 2 ore. După ce se răcesc complet, vor deveni crocante.
Ronţăială plăcută!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.