Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Mic dejun raw vegan

 


⏰⏰⏰Cel mult 60 minute

Ingrediente (1 porție)

100 ml

lapte de migdale

100 ml

fulgi de ovăz

5 g

caise deshidratate

5 g

semințe de in hidratate

5 g

semințe de floarea soarelui

10 g

nuci zdrobite ușor

30 g

rondele de banană

1 g

scorțișoară

5 ml

ulei de in

Decor:

banană

coacăze

 

Valori nutritive

 (Per porție)

·         271/​1133

kcal / kJ

·         40.1g

carbo-hidrați

·         11g

proteine

·         14.8g

grăsimi

 

Util

·         Vedeta acestei rețete o reprezintă inul, sub formă de semințe, dar și de ulei. Inul are o acțiune antiinflamatorie asupra organismului și laxativă, datorită mucilagiilor pe care le conține. Cea mai bună modalitate de a consuma semințe de in este prin hidratarea acestora. În nici 10 minute vom observa că ele devin mucilaginoase, fapt care ne indică că sunt tocmai bune de consum. Aceste mucilagii au rolul de a calma mucoasele iritate ale sistemului digestiv. Uleiul de in, presat la rece, este bogat în lignani (compuși din plante cu capacitate antioxidantă) cu puternice proprietăți antivirale și antibacteriene.


Preparare

1

Se pun semințele de in la hidratat în apă (30 minute)

2

Se amestecă laptele vegetal cu fulgii de ovăz și caisele deshidratate (tăiate mărunt) și se lasă la înmuiat cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.

3

Se adaugă restul ingredientelor: caise, semințele de in și de floarea soarelui, nucile și scorțișoara.

4

La final, se transferă totul într-un pahar de servit sau bol peste care se adaugă uleiul de in, se omogenizează și se decorează cu felii de banană și coacăze proaspete. 

Se poate servi pe loc sau se poate lua la birou. 

Poate fi o gustare excelentă de la ora 11:00.

 

 


SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO