Ingrediente (1 porție)
100 ml |
lapte de migdale |
100 ml |
fulgi de ovăz |
5 g |
caise deshidratate |
5 g |
semințe de in
hidratate |
5 g |
semințe de floarea
soarelui |
10 g |
nuci zdrobite ușor |
30 g |
rondele de banană |
1 g |
scorțișoară |
5 ml |
ulei de in |
Decor:
banană |
|
coacăze |
Valori nutritive
(Per porție)
·
271/1133
kcal / kJ
·
40.1g
carbo-hidrați
·
11g
proteine
·
14.8g
grăsimi
Util
·
Vedeta acestei rețete
o reprezintă inul, sub formă de semințe, dar și de ulei. Inul are o acțiune
antiinflamatorie asupra organismului și laxativă, datorită mucilagiilor pe care
le conține. Cea mai bună modalitate de a consuma semințe de in este prin hidratarea
acestora. În nici 10 minute vom observa că ele devin mucilaginoase, fapt care
ne indică că sunt tocmai bune de consum. Aceste mucilagii au rolul de a calma
mucoasele iritate ale sistemului digestiv. Uleiul de in, presat la rece, este
bogat în lignani (compuși din plante cu capacitate antioxidantă) cu puternice
proprietăți antivirale și antibacteriene.
Preparare
1
Se pun semințele de in
la hidratat în apă (30 minute)
2
Se amestecă laptele
vegetal cu fulgii de ovăz și caisele deshidratate (tăiate mărunt) și se lasă la
înmuiat cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.
3
Se adaugă restul
ingredientelor: caise, semințele de in și de floarea soarelui, nucile și
scorțișoara.
4
La final, se transferă totul într-un pahar de servit sau bol peste care se adaugă uleiul de in, se omogenizează și se decorează cu felii de banană și coacăze proaspete.
Se poate servi pe loc sau se poate lua la birou.
Poate fi o gustare excelentă de la ora
11:00.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.