⏰⏰⏰Mai mult de 60 minute
Ingrediente (1 porție)
Pentru salată:
100 g |
baby morcov |
100 g |
mazăre (crudă) |
30 g |
castraveciori muraţi |
30 g |
gogoșari murați |
20 g |
măsline verzi, fără
sâmburi |
20 g |
porumb |
sare |
|
piper |
Pentru maioneză:
100 g |
caju hidratat |
1-2 bucăți |
curmale |
1 cățel |
usturoi |
10 ml |
zeamă de lămâie |
0.5 linguriță |
turmeric |
2 linguri |
ulei de măsline |
sare |
|
piper |
|
30 ml |
apă |
Decor:
boabe de porumb |
|
mazăre |
|
pătrunjel |
|
măsline verzi |
kcal / kJ
·
18.2g
carbo-hidrați
·
8.4g
proteine
·
16.1g
grăsimi
Util
·
Turmericul sau
șofranul indian este un condiment de origine indiană plin de antioxidanți. Este
recunoscut că având un puternic efect anti-inflamator, având, de asemenea,
proprietăți antivirale și antibacteriene. Turmericul ajută la: reducerea
nivelului de colesterol, controlul diabetului, menținerea unei greutăți optime.
Preparare
1
Pregătire anterioară:
Nucile de caju se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat,
minim 1 oră sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc
foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
2
Se taie cubuleţe
morcovul, castraveţii, gogoşarii şi măslinele și se pun într-un bol, împreună
cu mazărea și porumbul.
3
Se prepară maioneza
mixând nucile de caju, curmalele, zeama de lămâie, turmericul, uleiul de
măsline, apa, sarea şi piperul.
4
Într-un bol se
amestecă legumele cu maioneza obţinută.
5
Se montează salata
într-o formă (inel culinar) sau într-un vas.
6
Se decorează cu
măsline verzi, pătrunjel, boabe de porumb, mazăre şi se lasă la frigider
minimum 30 de minute.
7
Se poate păstra la
frigider timp de 3-4 zile.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.