Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Ostropel de pui

 


⏰⏰⏰Cel mult 60 minute

Ingrediente (3 porții)

100 ml

vin alb sec

150 ml

bulion

500 g

piept sau pulpe superioare de pui

500 g

roşii

50 ml

ulei

1

ceapă

1

ardei gras

4

căţei de usturoi

1

fir cimbru

1

foaie dafin

sare

piper

pătrunjel proaspăt pentru servit

 

Preparare

1

Se curăță ceapa și ardeiul, se spală și se toacă mărunt.

2

Carnea de pui se freacă cu sare și piper.

3

Se încinge uleiul şi se călește carnea de pui aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

4

Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute. Se scoate puiul din tigaie.

5

În grăsimea lăsată de pui se adaugă ceapa şi ardeiul şi se călesc până se înmoaie.

6

Se adaugă roşiile decojite şi tăiate cuburi mici, cimbrul tocat mărunt şi dafinul. Se lasă să fiarbă până scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu. Se adaugă și bulionul dizolvat în 250 ml apă.

7

Se pune puiul la loc în tigaie şi căţeii de usturoi striviţi. Se fierb încă 20 minute, până ce carnea e făcută. Sosul trebuie să scadă, dar nu foarte mult.

8

Se serveşte presărat cu pătrunjel.


SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO