⏰⏰⏰Cel mult 60 minute
Ingrediente (3 porții)
100 ml |
vin alb sec |
150 ml |
bulion |
500 g |
piept sau pulpe
superioare de pui |
500 g |
roşii |
50 ml |
ulei |
1 |
ceapă |
1 |
ardei gras |
4 |
căţei de usturoi |
1 |
fir cimbru |
1 |
foaie dafin |
sare |
|
piper |
|
pătrunjel proaspăt
pentru servit |
Preparare
1
Se curăță ceapa și
ardeiul, se spală și se toacă mărunt.
2
Carnea de pui se
freacă cu sare și piper.
3
Se încinge uleiul şi
se călește carnea de pui aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
4
Se stinge cu vin şi se
lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute. Se scoate puiul din tigaie.
5
În grăsimea lăsată de
pui se adaugă ceapa şi ardeiul şi se călesc până se înmoaie.
6
Se adaugă roşiile
decojite şi tăiate cuburi mici, cimbrul tocat mărunt şi dafinul. Se lasă să
fiarbă până scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu. Se adaugă
și bulionul dizolvat în 250 ml apă.
7
Se pune puiul la loc
în tigaie şi căţeii de usturoi striviţi. Se fierb încă 20 minute, până ce
carnea e făcută. Sosul trebuie să scadă, dar nu foarte mult.
8
Se serveşte presărat
cu pătrunjel.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.