⏰⏰⏰
Ingrediente (20 bucăți)
200 ml |
ulei |
1 kg |
pește alb (cod, șalău) |
200 g |
pesmet |
150 g |
făină |
2 |
cepe albe |
4 |
ouă |
sare |
|
piper |
Sos curry:
200 ml |
maioneză |
50 ml |
ketchup |
1 linguriță |
praf de curry |
4-5 |
căței de usturoi |
sare |
|
piper |
Preparare
1
Se spală peștele și se pune 7-8 minute la fiert.
Apoi se se dă prin mașina de tocat alături de ceapă.
2
Se amestecă peștele cu
2 ouă și cu o lingură de făină. Se asezonează cu sare și piper.
3
Pe o farfurie se amestecă pesmet cu puțină făină.
Din amestecul format se modelează chiftele rotunde, mărișoare, pe care apoi le turtim ușor.
Se tăvălesc pe ambele părți în pesmet și apoi prin ou bătut și din nou prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Când sunt gata se scurg de excesul de ulei pe hârtie absorbantă.
4
Se servesc calzi cu
sos curry alături.
Pofta Buna !!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.