Ne mai desparte puţin timp de mult aşteptatele sărbători de iarnă.
Toată lumea este cuprinsă de vremea cumpărăturilor, gospodinele trudesc de zori la prepararea reţetelor tradiţionale de Crăciun, la dulciurile care ne fac să ne simţim atât de fericiţi!
Un astfel de desert poate fi şi cel de astăzi:
Plăcintă cu fructe uscate
Ingrediente:
500g pachet amestec de fructe uscate
100g unt, topit
10 foi de plăcintă
140g fructe de pădure uscate (inclusiv afine şi cireşe)
140g caise uscate, feliate
1 lingură cu vârf de zahăr brun
1 linguriţă de scorţişoară
1 linguriţă amestec de condimente
2 linguri de miere
Pentru sirop:
Pentru sirop:
coaja unei lămâi
2 linguri de miere
zahăr tos pentru ornat
Mod de preparare:
1. În primul rând, încălzim cuptorul la 180ºC.
2. Ungem o tavă de 18 x 28cm cu unt
topit. De altfel, ungem o parte din foile de plăcintă cu unt topit, pe
care le aşezăm în tavă. Procedăm la fel cu ultimele două foi, ungând
fiecare strat cu unt topit.
3. Într-un bol mare, amestecăm fructele uscate cu zahărul brun, condimentele şi mierea.
4.Aşezăm o treime din compoziţie în tavă, în strat uniform, şi acoperim cu foile de plăcintă.
5. Ungem suprafaţa foilor cu unt topit, apoi, cu ajutorul unui cuţit, tăiem în forma dorită.
6. Stropim cu puţină apă (pentru ca
marginile să nu se onduleze) şi introducem la copt timp de aprox. 30 de
minute, până când devin aurii.
7. Încălzim coaja de lămâie, mierea şi 2 linguri de apă într-un vas, apoi turnăm peste prăjiturile calde şi le pudrăm cu zahăr tos.
8. Le lăsăm să se răcească în tavă înainte de a le aranja pe un platou.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.