Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » , » Biscuiți cu vanilie

Biscuiți cu vanilie

 

Porţii 4 persoane:

Pentru biscuiți:

  • 175g făină care crește singură
  • 125g făină de porumb
  • 50g zahăr pudră
  • 225g unt, tăiat bucățele
  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • Pentru crema de vanilie:
  • 50g unt moale
  • 125g zahăr pudră, plus extra pentru pudrare
  • 1 linguriță esență de vanilie





  • Încălziți cuptorul la 160 grade C. Puneți făina care crește singură, făina de porumb și zahărul într-u procesor de alimente și amestecați-le un pic. Adăugați untul și esența de vanilie și amestecați până se omogenizează. Tăiați aluatul în bucăți și așezați-le în tavă, având grijă să lăsați spații între ele.Clătiți o furculiță în apă rece și aplatizați apoi cu ea bucățile din tavă.Coaceți la cuptor timp de 10-15 minute. Scoteți-le cu grijă din tavă și lăsați-le să se răcească pe grătar.Acum este timpul să facem glazura din unt. Pentru a vă fi mai ușor puteți amesteca toate ingredientele în robotul de bucătărie până se omogenizează.
    Glazura trebuie păstrată la temperatura camerei.
     După ce s-au răcit biscuiții, luați un cuțit de unt și înmuiați-l în apă fierbinte și întindeți cu el glazura pe o parte a unui biscuite. Luați alt biscuite și puneți-l peste glazură și pudrați cu zahăr.
    Sfat: Dacă nu aveți un procesor de alimente, puneți ingredientele într-un castron uscat și amestecați-le cu degetele până ce devin un amestec omogen.
    Variații: Puteți folosi doar câte un biscuite, peste care să puneți 75g de ciocolată topită și ghimbir cristalizat.
    SHARE

    About speedolino

    0 comments :

    Trimiteți un comentariu

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

    CooK Paprika Retete

    PROMO