De departe, friptura de porc este vedeta acestui sezon geros! Ne încântă, ne potoleşte foamea şi ne face mai fericiţi.
Frăgezimea, aromele şi gustul cărnii de porc fac ca acest preparat să fie adorat de toată lumea, fiind benefică pentru organismul nostru, dacă ştim cum să o gătim, astfel încât să beneficiem de nutrienţi favorabili.
Friptură de porc
Ingrediente:
4kg spată de porc fără os
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
5 fire de cimbru
1 linguriţă de boia afumată
coaja rasă şi zeama de la ½ lămâie
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să încălzim cuptorul la 200 grade C.
2. Amestecăm toate ingredientele într-un
bol mic, apoi masăm bine carnea cu acest amestec, pentru a lua toate
aromele ingredientelor amestecate.
3. Aşezăm carnea pe un grătar deasupra
unei tăvi şi-o introducem la cuptor să sfărâie timp de 3 ore, verificând
din când în când starea cărnii.
4. Dupa ce s-a rumenit bine, scoatem tava
din cuptor, acoperim carnea cu folie de aluminiu şi-o lăsăm deoparte 20
de minute înainte de a fi tăiată.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.