Carnea de porc,
consumată cu măsură, este benefică pentru sănătatea noastră, pentru că
are un conţinut mare de lipide necesare pentru o bună funcţionare a
tuturor organe.
În stare naturală, carnea de porc este săracă în clorură de sodiu şi are un conţinut bogat de proteine. 100 de grame de carne de porc oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic de proteine a unui adult, precum şi 15% din necesarul zilnic de fier.
Ceafă de porc cu sos cu zmeură
Ingrediente:
500 g ceafă de porc
80ml zeamă de supă de vită
50 g piure de zmeură
2 linguriţe pudră de ardei iute
½ linguriţă sare
¼ linguriţă cimbru uscat
20 g ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Amestecăm ardeiul iute cu sarea şi cimbrul, cu care ungem cotletele de porc.
2.Încingem bine o tigaie, o ungem cu ulei de măsline şi rumenim carnea pe ambele părţi.
3.În aceeaşi tigaie turnăm zeama de supă,
pe care o lăsăm pe foc câteva minute. După ce a dat în clocot, adăugăm
zmeura şi mai lăsăm 1 minut până devine o pastă groasă.
4. La servire, peste fiecare felie de carne punem câteva linguri de sos.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.