Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Ton prajit cu susan

Tonul reprezintă o importantă sursă de Omega-3 acizi graşi EPA (acidul eicosapentaenoic) şi DHA (acidul docosahexanoic), care s-au dovedit a fi benefici sistemului cardiovascular, protejează plămânii (împotriva astmului), creierul (reduce riscul de a face Alzheimer, precum şi declinul cognitiv) şi articulaţiile (protejează împotriva artritei).

În plus, tonul conţine seleniu, o componentă a unei enzime detoxifiante puternice numită glutationă peroxidază. Pe lângă toate acestea, tonul este o sursă bună de vitamina B, precum şi de acid folic.
 
                                                                                




 
Ton prăjit cu susan

Ingrediente:
2 fileuri de ton
4 cepe tocate
1 castravete
1 ardei iute, tocat mărunt
sucul de la 1 lămâie
2 linguri sos de soia
2 linguri seminţe de susan prăjite
1 linguriţă ulei de susan
câteva frunze de coriandru

Mod de preparare:
1. În primul rând, preparăm un sos amestecând 2 linguri de sos de soia, 1 linguriţă ulei de susan, sucul de la 1 lămâie şi 1 ardei iute tocat mărunt.
 
2. Următorul pas constă în prăjirea a două fileuri de ton într-o tigaie încinsă, pe care le dăm prin 2 linguri seminţe de susan prăjite şi le lăsăm deoparte 5 minute.ton
 
3. Adăugăm cele 4 cepe tocate, 1 mână frunze de coriandru şi 1 castravete, fără seminţe şi tăiat în fâşii.
 
4. La final, tăiem fileurile în fâşii, servim cu salată sau cu orice altă garnitură preferată, alături de un bol cu sosul pregătit.
 
Poftă bună!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO