Tonul reprezintă o importantă sursă de Omega-3 acizi graşi
EPA (acidul eicosapentaenoic) şi DHA (acidul docosahexanoic), care s-au
dovedit a fi benefici sistemului cardiovascular, protejează plămânii
(împotriva astmului), creierul (reduce riscul de a face Alzheimer,
precum şi declinul cognitiv) şi articulaţiile (protejează împotriva
artritei).
În plus, tonul conţine seleniu, o componentă a unei enzime detoxifiante puternice numită glutationă peroxidază. Pe lângă toate acestea, tonul este o sursă bună de vitamina B, precum şi de acid folic.
În plus, tonul conţine seleniu, o componentă a unei enzime detoxifiante puternice numită glutationă peroxidază. Pe lângă toate acestea, tonul este o sursă bună de vitamina B, precum şi de acid folic.
Ton prăjit cu susan
Ingrediente:
2 fileuri de ton
4 cepe tocate
1 castravete
1 ardei iute, tocat mărunt
sucul de la 1 lămâie
2 linguri sos de soia
2 linguri seminţe de susan prăjite
1 linguriţă ulei de susan
câteva frunze de coriandru
Mod de preparare:
Mod de preparare:
1. În primul rând, preparăm un sos
amestecând 2 linguri de sos de soia, 1 linguriţă ulei de susan, sucul de
la 1 lămâie şi 1 ardei iute tocat mărunt.
2. Următorul pas constă în prăjirea a
două fileuri de ton într-o tigaie încinsă, pe care le dăm prin 2 linguri
seminţe de susan prăjite şi le lăsăm deoparte 5 minute.
3. Adăugăm cele 4 cepe tocate, 1 mână frunze de coriandru şi 1 castravete, fără seminţe şi tăiat în fâşii.
4. La final, tăiem fileurile în fâşii,
servim cu salată sau cu orice altă garnitură preferată, alături de un
bol cu sosul pregătit.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.